Μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν

Μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν

Με κατεπείγουσες ενέργειες και έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου εντός του Σαββατοκύριακου η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από το «κανόνι» της Thomas Cook.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες και ύστερα από μαραθώνιες προσπάθειες του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και των άλλων φορέων του τουρισμού επίκεινται άμεσες ενέργειες της κυβέρνησης για τη στήριξη των ξενοδόχων.

Με ΠΝΠ μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ανακοινωθεί:

Εξάμηνη αναβολή καταβολής ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις των οποίων το 25% και πάνω του τζίρου τους προέρχονταν από την Thomas Cook.

Δίνεται δυνατότητα παράτασης ενός μήνα στην προθεσμία που λήγει τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με την οποία επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα μπορούν να τεκμηριώσουν ενώπιον της φορολογικής διοίκησης αίτημα αναβολής της καταβολής της προκαταβολής φόρου σε ποσοστό ακόμη και 100%.

Τέλος, θα να ανακοινωθεί η προετοιμασία έκδοσης εγκυκλίου (ΠΟΛ) όπου θα καταγραφεί πλαίσιο για την απομείωση η απάλειψη φορολόγησης εισοδημάτων που δεν εισπράχθηκαν λόγω της εν λόγω χρεοκοπίας.