Με νέους δασμούς 20% στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα απειλεί ο Ντόναλντ Τραμπ

Με νέους δασμούς 20% στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα απειλεί ο Ντόναλντ Τραμπ

Σε νέα απειλή για επιβολή δασμών κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχώρησε -μέσω Twitter- ο Ντόναλντ Τραμπ. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο του Αμερικανού προέδρου μπήκαν τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα. Στην ανάρτησή του ο Τραμπ είπε ότι αν η Ε.Ε. δεν καταργήσει τους δασμούς στα αμερικανικά αυτοκίνητα, τότε εκείνος θα απαντήσει με δασμούς 20% στα ευρωπαϊκά οχήματα.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει δασμούς και εμπορικά εμπόδια στις ΗΠΑ και τις μεγάλες εταιρείες και τους εργαζομένους μας. Αν αυτοί οι δασμοί και τα εμπόδια δεν καταργηθούν σύντομα, θα επιβάλουμε άλλο ένα 20% σε δασμούς για όλα τα αυτοκίνητά τους που εισάγονται στις ΗΠΑ. Φτιάξτε τα εδώ!", ανέφερε η ανάρτηση του Ντ. Τραμπ.

Όπως αναφέρει το CNBC, η νέα αυτή απειλή ήλθε μόλις δύο ημέρες μετά τη δήλωση του υπουργού Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος, ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν λάβει καμιά απόφαση για επέκταση των δασμών στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Το tweet του Τραμπ προκάλεσε κλυδωνισμό στις διεθνείς αγορές και πτώση των μετοχών των BMW, Volkswagen, Fiat Chrysler, Mercedes-Daimler, Ford και General Motors.