Με μείωση κερδών ανοίγει την αυλαία των τραπεζικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ η JP Morgan

Με μείωση κερδών ανοίγει την αυλαία των τραπεζικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ η JP Morgan

Μειωμένα κέρδη κατά 6,7% εμφάνισε η JP Morgan Chase & Co. το πρώτο τρίμηνο του 2016, εν μέρει λόγω της αδύναμης απόδοσης του τομέα επενδυτικής τραπεζικής.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα βάσει παγίων, ανακοίνωσε κέρδη 5,52 δισ. δολαρίων ή 1,35 δολαρίων ανά μετοχή, από τα 5,91 δισ. δολάρια ή 1,45 δολάρια ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Ωστόσο, τα κέρδη ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters, για 1,26 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδα υποχώρησαν 3% στα 24,08 δισ. δολάρια, με τους αναλυτές να περιμένουν 23,4 δισ. δολάρια.

Η τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα πως σχεδιάζει να «κόψει» το 5% του εργατικού δυναμικού της στον κλάδο της διαχείρισης πλούτου στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.

Σημειώνεται πως η JP Morgan ανοίγει την αυλαία των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου για τις μεγάλες τράπεζες στις ΗΠΑ, ενώ η Bank of America και η Wells Fargo, δεύτερη και τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα στις ΗΠΑ, ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους αύριο Πέμπτη. 

Η μετοχή της τράπεζας σημειώνει κέρδη 2,6% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς παρά τη μείωση τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο κακά όσο αναμενόταν από τους αναλυτές.