Με καθυστέρηση ενός μήνα στον Οικονομικό Εισαγγελέα τα στοιχεία της Ε.Κ. για τη Folli Follie

Με καθυστέρηση ενός μήνα στον Οικονομικό Εισαγγελέα τα στοιχεία της Ε.Κ. για τη Folli Follie

Με καθυστέρηση ενός μήνα (αφού ελήφθησαν στις 2 Αυγούστου) παραδόθηκαν στον Οικονομικό Εισαγγελέα, Γιάννη Δραγάτση, οι αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με τις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie (συνολικά 11 άτομα). 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δραγάτσης, που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση, παρέλαβε μόλις σήμερα, τον φάκελο, ο οποίος δεν περιέχει καμία ποινική αξιολόγηση ή περιγραφή σοβαρών κακουργημάτων.

Ο εισαγγελέας θα μελετήσει το υλικό και κατόπιν θα αποφασίσει αν θα καλέσει ως υπόπτους τους 11 στους οποίους έχουν επιβληθεί πρόστιμα για χειραγώγηση. Σε δεύτερο χρόνο δεν αποκλείεται να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για καθυστέρηση στην αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας. 

Ωστόσο, δυο γεγονότα έχουν δημιουργήσει προβληματισμό:

- O φάκελος περιέχει μόνο τις διοικητικές αποφάσεις κύρωσης προστίμων τα οποία επιβλήθηκαν στα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας, με αναφορές μόνο στη διοικητική διαδικασία. Με την στενή έννοια του όρου δηλαδή το έγγραφο αυτό δεν ενέχει θέση μηνυτήριας αναφοράς σχετικά με τα κακουργήματα τα οποία διερευνά ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης.

Αυτό προκαλεί ερωτηματικά σε αντιδιαστολή με τη στάση της επιτροπής η οποία στις αρχές Ιουνίου είχε υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά για μη παροχή στοιχείων εκ μέρους της Folli Follie, αδίκημα το οποίο διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος, ήσσονος σημασίας δηλαδή, σε σχέση με τα κακουργήματα τα οποία διερευνώνται τώρα. Η κίνηση δε αυτή θα μπορούσε να ερμηνευθεί και ως αποστασιοποίηση ή ουδετερότητα απέναντι στην κορυφαία αυτή υπόθεση. Όταν μάλιστα είχαν διαρρεύσει πληροφορίες στον Τύπο σύμφωνα με τις οποίες η Επιτροπή ετοίμαζε πολυσέλιδη μηνυτήρια αναφορά.

- Ο φάκελος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στις 20 Αυγούστου, όταν είναι ευρέως γνωστό ότι την υπόθεση χειρίζεται ο καθ' ύλην αρμόδιος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης. Όταν μάλιστα τα μέλη της Επιτροπής έχουν κληθεί ως μάρτυρες από τον οικονομικό εισαγγελέα συνεπώς γνωρίζουν απολύτως που έπρεπε να κατατεθεί.