Με Flash Note και ταχύτερη ανακοίνωση αποτελεσμάτων, η Mytilineos ευθυγραμμίζεται με τις πρακτικές των διεθνών εταιρειών

Με Flash Note και ταχύτερη ανακοίνωση αποτελεσμάτων, η Mytilineos ευθυγραμμίζεται με τις πρακτικές των διεθνών εταιρειών

Αρκετά νωρίτερα του αναμενόμενου και συγκεκριμένα μέσα στο Φεβρουάριο προτίθεται να ανακοινώσει η Mytilineos τα ετήσια αποτελέσματα για το 2020.  Στην ίδια λογική, δηλαδή νωρίτερα του αναμενόμενου, θα κινηθεί και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου, ενώ για πρώτη φορά υιοθετείται η πρακτική του flash note, για την έγκαιρη ενημέρωση των θεσμικών χαρτοφυλακίων.

Στην πράξη η εταιρεία επιχειρεί με αυτή την απόφαση να ευθυγραμμιστεί με όσα ισχύουν στο εξωτερικό και φέρνει νωρίτερα την δημοσίευση των αποτελεσμάτων, αφουγκραζόμενη τα αιτήματα των ξένων θεσμικών οι οποίοι ζητούν πλήρη και έγκαιρη ενημέρωση.

Οι τελευταίοι θέλουν να γνωρίζουν τα αποτελέσματα μιας εταιρείας όσο το δυνατόν νωρίτερα και πιο εμπεριστατωμένα, λογική την οποία υιοθετεί και η Mytilineos. Σε αυτό το πλαίσιο ευθυγραμμίζεται με τις πρακτικές των διεθνών εταιρειών στα μεγάλα ξένα χρηματιστήρια με στόχο να ενισχύσει το πριοφιλ της έναντι της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας.

Ειδικότερα για το Fash Note η εισαγωγή του ως νέα πρακτική αποτελεί σημαντική καινοτομία που διασφαλίζει την πλήρη αλλά και έγκαιρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού στα πρότυπα λειτουργίας των πλέον προηγμένων χρηματιστηριακών αγορών.

Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης δημοσίευσης θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που ουσιωδώς περιγράφουν την οικονομική πορεία της εταιρείας κατά την εκάστοτε περίοδο αναφοράς (Έτος ή Εξάμηνο).

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πληροφόρηση, θα δημοσιεύεται έως και ένα μήνα μετά τη λήξη της υπό εξέταση περιόδου, θα λαμβάνει την έγκριση του ΔΣ και της Επιτροπής Ελέγχου ενώ παράλληλα θα είναι ενήμεροι οι ορκωτοί ελεγκτές της Εταιρείας οι οποίοι θα παρέχουν σχετική επιστολή (Comfort Letter).

2) Αρχής γενομένης από το 2022 (Οικονομική Χρήση 2021)το Flash Note θα περιλαμβάνει και πλήρη στοιχεία (full reporting) μη χρηματοοικονομικής πληροφόρησης (ESG) για την εκάστοτε περίοδο αναφοράς ευθυγραμμίζοντας την Mytilineos με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές.

Οικονομικό Ημερολόγιο έτους 2021

-Flash Note Ετήσιων Οικονομικών Αποτελεσμάτων 2020 & Τηλεδιάσκεψη: Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

-Παρουσίαση Βασικών Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Αρχών, καθώς και Διακυβέρνησης (ESG): Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021

-Ετήσια Οικονομική Έκθεση 2020: Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

-Ανακοίνωση Βασικών Οικονομικών Μεγεθών 1ου Τριμήνου 2021: Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

-Τακτική Γενική Συνέλευση: Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

-Αποκοπή Μερίσματος 2020: Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

- Δικαιούχοι Μερίσματος χρήσης 2020 – Record Date: Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021

-Έναρξη Καταβολής Μερίσματος χρήσης 2020: Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2021

-Flash Note Οικονομικών Αποτελεσμάτων 1ου Εξαμήνου 2021 & Τηλεδιάσκεψη: Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

-Οικονομική Έκθεση 1ου Εξαμήνου 2021: Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021