Με ένα νόμο και διαδικασία fast track τα προαπαιτούμενα

Με ένα νόμο και διαδικασία fast track τα προαπαιτούμενα

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Με διαδικασίες εξπρές θα εισαχθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα. Σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση επιλέχθηκε η διαδικασία του επείγοντος, καθώς μέχρι τις 14 Ιουνίου θα πρέπει να έχει ψηφιστεί και μάλιστα -όπως ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος της Βουλής- όλο το πακέτο θα περιληφθεί σε ένα νόμο.

Σε ότι αφορά το Σκοπιανό αλλά και τα άλλα δύο καυτά νομοσχέδια, ο «Κλεισθένης» και το σπάσιμο της Β' Αθήνας, ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι θα έρθουν πριν από τις 16 Ιουλίου, ημερομηνία που θα ξεκινήσουν τα θερινά τμήματα. Κι αυτό διότι απέκλεισε το ενδεχόμενο σοβαρά νομοσχέδια να εισαχθούν στα θερινά τμήματα.

«Αλλαγές βουλευτών κλπ δεν έχουν καμία βάση», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, προσθέτοντας πως «ό,τι θεωρείται σοβαρό θα έρθει μέχρι τις 15 Ιουλίου ή μετά τον Οκτώβριο». Να σημειωθεί ότι τα θερινά τμήματα θα διαρκέσουν μέχρι την 1ή Οκτωβρίου, δηλαδή θα πραγματοποιηθούν τρία τμήματα διάρκειας 20 ημερών.  

Παράλληλα, ο κ. Βούτσης -μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες- εκτίμησε ότι οι εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν το 2018, από τη στιγμή που δεν έχει εκκινήσει η Συνταγματική Αναθεώρηση. «Χρειάζεται τρεις μήνες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεσμευτεί ότι θα πραγματοποιηθεί η αναθεώρηση. Άρα δεν προλαβαίνει να ολοκληρωθεί μέσα στο 2018», εξήγησε χαρακτηριστικά.

Φωτογραφία intime news