Με Ellington ΤΜΕΔΕ και με το ΤΧΣ προχωρά η αύξηση κεφαλαίου 240 εκατ. ευρώ της Attica Bank

Με Ellington ΤΜΕΔΕ και με το ΤΧΣ προχωρά η αύξηση κεφαλαίου 240 εκατ. ευρώ της Attica Bank

Ellington και ΤΜΕΔΕ συμφώνησαν να συμμετέχουν στην αύξηση κεφαλαίου 240 εκατ. ευρώ της Attica Bank, μαζί με το ΤΧΣ. Μετά την πρώτη αύξηση κεφαλαίου των 240 εκ. ευρώ, το σχέδιο προβλέπει οι μέτοχοι στο σχήμα Ellington και ΤΜΕΔΕ να αποκτήσουν επιπλέον μερίδιο στην τράπεζα.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε αργά το βράδυ της Τρίτης το ΤΧΣ που ήθελε να διασφαλίσει ότι το σχήμα των ιδιωτών και ιδιαίτερα η Ellington θα έχει αξιοπρεπή συμμετοχή στην αύξηση ώστε να μην αυξηθεί η συμμετοχή του Ταμείου σε μη επιθυμητά επίπεδα, καθώς ήδη έχει ποσοστό 68% της Τράπεζας.

Ωστόσο, στην ανακοίνωση του Ταμείου που εξάντλησε κάθε χρονικό όριο διαπραγμάτευσης δεν υπάρχουν ποσοστά συμμετοχής.

Η ανακοίνωση του Ταμείου αναφέρει τα εξής:

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («ΤΧΣ» ή «Ταμείο»), ολοκλήρωσε με επιτυχία τις αποκλειστικές του διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες επενδυτές ΤΜΕΔΕ και Ellington Solutions S.A., οι οποίοι συμφώνησαν να συμμετάσχουν στη σχεδιαζόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank μαζί με το ΤΧΣ.

Η συνεργασία με τους ιδιώτες επενδυτές στοχεύει στην από κοινού ανάπτυξη της Attica Bank στη βάση ενός νέου επιχειρηματικού σχεδίου ικανού να δημιουργήσει αξία για την επένδυση του Ταμείου.

Η διασφάλιση της ανάπτυξης του τραπεζικού συστήματος αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες του Ταμείου, η οποία θα εφαρμοστεί και στην περίπτωση της Attica Bank, αποδεικνύοντας την πλήρη και ουσιαστική δέσμευση του ΤΧΣ στην αποστολή του

Οι Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι του Ταμείου ήταν οι Akinn Group, Houlihan Lokey και PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. και ως νομικοί σύμβουλοι είχε τις δικηγορικές εταιρείες Clifford Chance LLP και Κουταλίδη Law Firm.