Με 25,5% οι εφοπλιστές Γ. Μπάκος και Δ. Καϋμενάκης στην Ελλάκτωρ

Με 25,5% οι εφοπλιστές Γ. Μπάκος και Δ. Καϋμενάκης στην Ελλάκτωρ

Στην υλοποίηση της δεσμευτικής συμφωνίας για την εξαγορά του 18,3% των μετοχών της Ελλάκτωρ που είχαν δεσμεύσει στη Farallon οι αδελφοί Καλλιτσάντση φέρονται να προχώρησαν οι επιχειρηματίες Γιάννης Μπάκος και Δημήτρης Καϋμενάκης. Με την εξαγορά του εν λόγω ποσοστού, οι δύο εφοπλιστές αυξάνουν το ποσοστό τους στο 25% της Ελλάκτωρ ενόψει της επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης.

Η εξαγορά του ποσοστού δίνει στους δύο εφοπλιστές προσωρινό προβάδισμα στη μάχη ελέγχου της Ελλάκτωρ, δεδομένου ότι η αντίστοιχη συμφωνία που έχει συνάψει η Ολλανδική Reggeborgh Invest η οποία κατέχει επίσημα το 14,17% της εταιρείας, για την εξάσκηση του call option εξαγοράς του 12,5% δεν ολοκληρωθεί ακόμη.  

Εφόσον οι Ολλανδοί αποκτήσουν το ποσοστό του Λ. Μπόμπολα η συμμετοχή τους θα αυξηθεί πάνω από 26,6%, αν και πληροφορίες φέρουν το ολλανδικό fund να ελέγχει σημαντικά υψηλότερο ποσοστό.

Σε κάθε περίπτωση εντός της ημέρας αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά της Ελλάκτωρ για τις μετοχικές ανακατατάξεις, ενώ πιθανόν στη διάρκεια της συνεδρίασης να πραγματοποιηθεί και η μεταβίβαση του πακέτου μετοχών προς τους δύο εφοπλιστές.