7ος χρόνος, ημέρα 2149η
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Masmovil: Πρόταση 2,1 δισ. ευρώ για την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Euskaltel

Masmovil: Πρόταση 2,1 δισ. ευρώ για την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Euskaltel

Η Masmovil Ibercom SA ανακοίνωσε ότι προσέφερε 2,1 δισ. Ευρώ για την εξαγορά της μικρότερης ισπανικής τηλεπικοινωνιακής Euskaltel. Η Masmovil προσφέρει 11,17 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά, ενώ οι τρεις μεγαλύτεροι μέτοχοι της Euskaltel, που κατέχουν συνολικά το 52%, έχουν ήδη αποδεχθεί τη συμφωνία.

Η Masmovil εξαγοράστηκε πέρυσι από τις KKR & Co., Cinven Ltd. και Providence Equity Partners LLC - για 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Υπήρξαν φήμες ότι η Masmovil θα επιδιώξει μια συμφωνία για συγχώνευση με την τοπική μονάδα της Vodafone, αλλά οι συνομιλίες δεν προχώρησαν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ισπανία έχει μία από τις πιο ανταγωνιστικές αγορές τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη και η ενοποίηση κρίνεται εδώ και καιρό αναγκαία.

«Μια τέτοια συνένωση, θα μπορούσε να είναι βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά επίσης μπορεί να ασκήσει πιέσεις στις τοπικές μονάδες της Orange SA και της Vodafone Group», εκτιμά το πρακτορείο.

H Telefonica SA, η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου, εστιάζει περισσότερο σε πελάτες υψηλών προδιαγραφών, αλλά έχει επίσης πληγεί τα προηγούμενα τρίμηνα.