Marks & Spencer: Περικοπές 7.000 θέσεων εργασίας μέσα στους 3 επόμενους μήνες

Marks & Spencer: Περικοπές 7.000 θέσεων εργασίας μέσα στους 3 επόμενους μήνες

Η βρετανική αλυσίδα καταστημάτων Marks & Spencer ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε περικοπές 7.000 θέσεων εργασίας στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης που επιβάλει ο απόηχος της κρίσης του κορονοϊού.

Η απόφαση ανακοινώθηκε καθώς η εταιρεία αποκάλυψε ότι υπήρξε σημαντική πτώση των πωλήσεων και δήλωσε ότι ενεργεί ώστε να ανταποκριθεί στην αλλαγή που έφερε στο εμπόριο η πανδημία.

Οι περικοπές θα αφορούν τα κεντρικά γραφεία αλλά και τις τοπικές διοικήσεις και τα καταστήματα στη Μεγάλη Βρετανία, αναφέρει το SkyNews.

Οι περικοπές αυτές προστίθενται στις 950 θέσεις εργασίας που η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα περικόψει τον προηγούμενο μήνα ως μέρος αλλαγών στη διοικητική δομή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πωλήσεις ενδυμάτων και ειδών σπιτιού στα καταστήματα παρέμειναν «πολύ χαμηλότερα από το προηγούμενο έτος», η διαδικτυακή ζήτηση όμως ήταν «έντονη».

Η Marks & Spencer δήλωσε ότι το εύρος των περικοπών αντικατοπτρίζει «το γεγονός ότι η αλλαγή γίνεται αισθητή σε όλο τον κλάδο», προσθέτοντας ότι ένα σημαντικό ποσοστό αυτών των περικοπών αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσω εθελούσιων αποχωρήσεων και πρόωρης συνταξιοδότησης.

Εν τω μεταξύ, αναμένεται να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, καθώς η εταιρεία επενδύει σε αποθήκες για κατ’ οίκον παραδόσεις και σχεδιάζει να «αναδιαμορφώσει» το δίκτυο καταστημάτων της μέσα στο επόμενο έτος.