Μ. Μόμπιους: «Τα επιτόκια πέφτουν, επενδύστε στο χρυσό»

Μ. Μόμπιους: «Τα επιτόκια πέφτουν, επενδύστε στο χρυσό»

Ο βετεράνος επενδυτής Μark Mobius θεωρεί πως η πλέον αξιόπιστη κι επενδυτική κίνηση την τρέχουσα χρονική περίοδο είναι η αγορά καθαρού χρυσού στην καθαρή του μορφή, καθώς το ράλι της μείωσης των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες έχει κατακλύσει την αγορά με ρευστό.

Ο συνιδρυτής της Mobius Capital Partners εμφανίστηκε βέβαιος πως ο χρυσός θα κινηθεί σε ανοδική τροχιά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς η μεγάλη συσσώρευση ρευστού αυτή τη στιγμή, θα ωθήσει τους επενδυτές προς αυτή την κατεύθυνση.

«Όλες οι κεντρικές τράπεζες προσπαθούν να μειώσουν επιτόκιά τους, διοχετεύοντας πολύ ρευστό στην αγορά, ενώ σε συνδυασμό με τα κρυπτονομίσματα παραμένει άγνωστη η συνολική ρευστότητα της παγκόσμιας αγοράς» ανέφερε μιλώντας στο CNBC.

Μάλιστα ο Mobius συνέστησε στους επενδυτές να διατηρήσουν σε χρυσό το 10% των χαρτοφυλακίων τους με το υπόλοιπο να επενδύetai σε μετοχές που δίνουν υψηλά μερίσματα, ειδικά σε περίπτωση που το δολάριο σημειώσει κάμψη, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, ο Λευκός Οίκος στοχεύει στην αποδυνάμωση του δολαρίου, γεγονός που αναμένεται να συμπαρασύρει στον ίδιο δρόμο και τα υπόλοιπα νομίσματα.

Στις παραπάνω εκτιμήσεις του βετεράνου επενδυτή, τέλος, θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το γεγονός πως οι κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο έχουν επιδοθεί σε ένα άνευ προηγουμένου ράλι αγοράς χρυσού, με τον συνολικό όγκο που έχει αγοραστεί από τις κυβερνήσεις των κρατών το πρώτο εξάμηνο του 2019 να ξεπερνά τους 374 τόνους, ποσότητα που είναι η μεγαλύτερη για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα εδώ και 19 χρόνια.

Μόνο στην Κίνα, η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας αύξησε τα αποθέματά της σε χρυσό για όγδοο συνεχόμενο μήνα, καθώς και τον Ιούλιο προέβη στην αγορά 10 τόνων χρυσού.

AP Photo/Matthias Schrader