Μαρίνα Αλίμου, η μεγαλύτερη της Μεσογείου: Νόμιμη η αναβάθμιση από το ΣτΕ

Μαρίνα Αλίμου, η μεγαλύτερη της Μεσογείου: Νόμιμη η αναβάθμιση από το ΣτΕ

Αναβαθμίζεται και επαναχωροθετείται η μαρίνα Αλίμου, η οποία με 1.100 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών, συνολική επιφάνεια 428 στρεμμάτων, θαλάσσιο χώρο ελλιμενισμού των σκαφών αναψυχής επιφάνειας 240 στρεμμάτων και ωφέλιμου βάθους από -3 έως -8 μέτρων αλλά και τη χερσαία ζώνη της να είναι συνολικής επιφάνειας σχεδόν 210 στρεμμάτων, είναι η μεγαλύτερη στη χώρα και από τις μεγαλύτερες της Μεσογείου.

Ειδικότερα, το Ε'' Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο και εισηγητή τον πάρεδρο Δημήτρη Βασιλειάδη, επεξεργάστηκε νομοπαρασκευαστικά το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος και με την υπ'' αριθμ. 93/2018 γνωμοδότησή της το έκρινε νόμιμο, ενώ έκανε πολλές νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις. Με αυτό τον τρόπο αναβαθμίζεται και διορθώνονται προχειρότητες και ατέλειες.

Όπως αναφέρεται στην πολυσέλιδη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) με το Προεδρικό Διάταγμα αναδιαμορφώνεται, ανασχεδιάζεται και βελτιώνεται η μαρίνα Αλίμου η οποία λειτουργεί από το 1970, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται τα ελλιμενιζόμενα σκάφη και οι επιβαίνοντες, αλλά και οι επισκέπτες. Η επανοχωροθέτηση της μαρίνας του Αλίμου θα υλοποιηθεί σε δύο στάδια.