ΓΔ: 920,03 -7,26 (-0,78 %)

Τζίρος: 68,72 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2054η
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 920,03 -7,26 (-0,78 %)

Τζίρος: 68,72 εκατ. €   RT

Manbang: Μπαίνει στη Wall η κινεζική «Uber για φορτηγά» με αποτίμηση 30 δισ. δολάρια

Manbang: Μπαίνει στη Wall η κινεζική «Uber για φορτηγά» με αποτίμηση 30 δισ. δολάρια
Shutterstock

Γνωστή ως η κινεζική «Uber για φορτηγά», η Manbang ετοιμάζεται σύμφωνα με το CNBC για την εισαγωγή της στη Wall έχοντας αποτίμηση που υπολογίζεται στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Manbang η οποία έχει αναπτύξει μια εφαρμογή που επιτρέπει στους αποστολείς να έρθουν σε επαφή με οδηγούς φορτηγών, εκμεταλλευόμενη έτσι την έντονη ζήτηση για διαθέσιμους μεταφορείς σε μία γεωγραφική περιοχή με ιδιαίτερα έντονη μεταφορική δραστηριότητα μπορεί να συγκεντρώσει ακόμα και 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κινεζικής εταιρείας που φέρει τον επίσημο τίτλο Full Truck Alliance Group, βασικό συντελεστή στην επένδυση αποτελεί το SoftBank Vision Fund, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ των μετόχων του τις Apple Inc, Foxconn, και το περιουσιακό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας.

Άλλοι επενδυτές στο φιλόδοξο εγχείρημα εκτός από την Alphabet Inc. είναι η εταιρεία διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων China Reform Fund που διαθέτει τη στήριξη της κινεζικής κυβέρνησης, και η επενδυτική εταιρεία Ward Ferry, που έχει έδρα το Χονγκ Κονγκ.