7ος χρόνος, ημέρα 2154η
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

«Μάχη» για δύο στη ΔΕΠΑ Υποδομών

«Μάχη» για δύο στη ΔΕΠΑ Υποδομών

Σε μάχη μεταξύ των Ιταλών της Italgas και των Τσέχων της EP Investments, θυγατρική της EPH, εξελίσσεται η απόκτηση του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών. Το ΤΑΙΠΕΔ παρέλαβε δύο δεσμευτικές προσφορές για την πώληση του 100% του μετοχικού της κεφαλαίου. Εταιρεία που στο παρελθόν είχε κατ' ελάχιστον αποτιμηθεί στα  600-700 εκατ ευρώ.

Η ιταλική Italgas είναι ο μεγαλύτερος διανομέας φυσικού αερίου στην Ιταλία και η τσεχική EPH, ένας καθετοποιημένος όμιλος ενεργειακών επενδύσεων με περιουσιακά στοιχεία σε Τσεχία, Σλοβακία, Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Αν.Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 65% και η ΕΛΠΕ το υπόλοιπο 35% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών. Η διαδικασία αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών, ώστε να διαπιστωθεί η πλήρωση των προβλεπόμενων κριτηρίων, θα εκκινήσει άμεσα, ενώ στη συνέχεια, σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ θα αποσφραγιστούν οι οικονομικές προσφορές, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στην τελική φάση του διαγωνισμού, εκτός από Itagas, EPH, έχουν περάσει οι αυστραλιανοί First State Investment και Macquarie, το διεθνές fund ΚΚR και η κινεζική κοινοπραξία SINO-CEE FUND & SHANGHAI DAZHONG PUBLIC UTILITIES (GROUP).