ΓΔ: 829,86 4,84 (0,59 %)

Τζίρος: 14,88 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1954η
Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 829,86 4,84 (0,59 %)

Τζίρος: 14,88 εκατ. €   RT

Μάχη επενδυτών για τα ακίνητα της Ektasis, στον «πάγο» τα αποτελέσματα λόγω πανδημίας

Μάχη επενδυτών για τα ακίνητα της Ektasis, στον «πάγο» τα αποτελέσματα λόγω πανδημίας

Στις «καλένδες» για μετά την λήξη των περιοριστικών μέτρων και οπωσδήποτε μετά την 28η Φεβρουαρίου παραπέμπονται τα νέα για τους πλειστηριασμούς για τα αξίας άνω των 100 εκατ. ευρώ ακίνητα της Ektasis Development, που έχουν καταληκτική ημερομηνία σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6 το απόγευμα.

Οι 15 πλειοδοτικοί διαγωνισμοί που διοργανώνει η ειδική διαχειρίστρια της Ektasis Development, με την τεχνική υποστήριξη της PriceWaterhouseCoopers (PWC), συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον και αποτελούν σηματωρό για την πορεία του εγχώριου real estate με τις πληροφορίες από την αγορά να συγκλίνουν ότι στην μάχη των προσφορών επιδόθηκαν, εισηγμένες ΑΕΕΑΠ, όπως η Prodea και Trastor , real estate Funds όπως η Dromeus Capital, Brook Lane και Grivalia Management, developers όπως η Ten Brinke και η Dimand, αλλά και από private equity funds όπως Fortress, Bain και άλλοι.

Ωστόσο τα αποτελέσματα λόγω της αναστολής από 27 Νοεμβρίου κάθε αναγκαστικής εκτέλεσης, δεν πρόκειται να γνωστοποιηθούν καθώς όπως αναφέρουν πηγές του Liberal.gr, δεν μπορούν βάση της αναστολής αυτής να αποσφραγιστούν οι φάκελοι.

Η λίστα των ακινήτων προς πώληση είναι πολύ μεγάλη και περιλαμβάνει ακίνητα σε όλη την Ελλάδα. Υπολογίζεται ότι το σύνολο του χαρτοφυλακίου της Ektasis φθάνει σε αξία τα 100 με 110 εκατ. ευρώ.

Ειδικά στην Αθήνα όμως περιλαμβάνει εμπορικά ακίνητα – φιλέτα, τα οποία πολλές εταιρείες real estate εποφθαλμιούν. Ανάμεσά τους πολλά οικόπεδα στα οποία λειτουργούν μεγάλα εμπορικά καταστήματα (σουπερμάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ κλπ).

Το μεγαλύτερο σε αξία ακίνητο (εκτιμάται μεταξύ 25 και 30 εκατ. ευρώ) είναι οικόπεδο συνολικής επιφανείας 16.907 τ.μ., επί των οδών Χειμάρρας 10-12 και Λεωφόρου Αμαρουσίου – Χαλανδρίου στην περιοχή Σώρος του Αμαρουσίου στο οποίο υπάρχει ερειπωμένο κτήριο που φιλοξενούσε μέχρι το 2009 την έδρα της Kodak.

Ένα δεύτερο ακίνητο είναι οικόπεδο (4.047 τ.μ.) στη συμβολή της Λεωφόρου Κύμης με την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας στην Κηφισιά όπου βρίσκεται ημιτελές κτίσμα. Μαζί του εκπλειστηριάζεται και αγροτεμάχιο – γήπεδο, μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, με επιφάνεια 549 τ.μ. που βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως, εντός στη θέση Καλυφτάκη του Δήμου Κηφισιάς Αττικής.