Μ. Τσαμάζ: O ανταγωνισμός ας κάνει τη δουλειά του και ας επενδύσει

Μ. Τσαμάζ: O ανταγωνισμός ας κάνει τη δουλειά του και ας επενδύσει

Της Αντιόπης Σχοινά

Σκληρή απάντηση στον ανταγωνισμό έδωσε από το βήμα της συνέντευξης τύπου, με αφορμή την παρουσίαση του καναλιού History και της πλατφόρμας ΟΤΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ.

Απαντώντας σε σχετικές δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ανταγωνίστριας εταιρείας Vodafone προέτρεψε τον ανταγωνισμό εν γένει να κάνει τη δουλειά του να αναλάβει το κόστος των επενδύσεων αλλά και το διοικητικό κόστος και να πάψουν επιτέλους να περιμένουν τον ΟΤΕ να επενδύει και εν συνεχεία εκείνοι να ζητούν ρύθμιση.

Συνεχίζοντας, διερωτήθη γιατί δεν αγόρασαν τη NOVA και δεν έκαναν και αυτοί επενδύσεις όπως ο ΟΤΕ σημειώνοντας ότι οι επενδύσεις του ΟΤΕ είναι τεράστιες και αυτοχρηματοδοτούμενες. "Δεν μπορούν να ζητούν συνεχώς ρύθμιση, όχι μόνο για τη συνδρομητική τηλεόραση καθώς το ίδιο συμβαίνει και για την καρτοκινητή, όπου όπως περιέγραψε αφού πρώτα έριξαν οι ίδιοι τις τιμές ζητούν από τις αρχές τώρα να ρυθμίσουν την αγορά, για να ξανανεβάσουν οι ίδιοι την τιμή", καθώς όπως εκτίμησε η καρτοκινητή της Cosmote είναι πλέον η καλύτερη σε υπηρεσίες και η πλέον συμφέρουσα.

Απατώντας σε σχετικό ερώτημα αν διατηρείται το ενδιαφέρον του οργανισμού για τη ΝOVA ξεκαθάρισε ότι τα δεδομένα πριν από δυο καλοκαίρια για την πώληση της Forthnet έχουν αλλάξει και πλέον ο οργανισμός δεν έχει ενεργό ενδιαφέρον.

Εκτίμησε δε, ότι το 2017 σε επίπεδο συνδρομητικής τηλεόρασης η ΟΤΕ ΤV θα έχει την πρώτη θέση ενώ ανέφερε ότι σήμερα ο αριθμός των συνδρομητών προσεγγίζει τους 450.000 όταν το 2010 που ανέλαβε η σημερινή διοικητική ομάδα και έγινε το relaunching της υπηρεσίας οι συνδρομητές ήταν μόλις 45.000.

Όσον αφορά τις επενδύσεις που έχουν γίνει σε αυτό το κομμάτι απέφυγε να δώσει συγκεκριμένα νούμερα, τόνισε ωστόσο ότι αυτά έχουν προβλεφθεί και εγκριθεί στο σχετικό business plan του οργανισμού και τα αποτελέσματά τους έχουν ξεπεράσει τις αρχικές προβλέψεις.

Αναφορικά με τον ΟΤΕ TV ειδικότερα, ανέφερε ότι διαθέτει σήμερα 85 κανάλια εκ των οποίων 29 High Definition. Την τελευταία διετία δημιουργήθηκαν 15 κανάλια από τον OTE TV και το 2015 αναμεταδοθήκαν 8.000 ώρες live αθλητικών μεταδόσεων. Το 2016 σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ θα είναι η χρονιά βελτίωσης της εμπειρίας του πελάτη με τη διάθεση υβριδικής πλατφόρμας η οποία θα ενοποιήσει λειτουργικά την εμπειρία, θα έχει τη δυνατότητα replay 48 ώρες πίσω. Η εμπορική της διάθεση ξεκινάει 1η Φεβρουαρίου ενώ τον Απρίλιο θα γίνει η αναβάθμιση της ήδη υπάρχουσας συνδρομητικής βάσης.

Τέλος αναφερόμενος στο νέο κανάλι ΟΤΕ History σημείωσε ότι είναι αυτό που η σημερινή διοικητική ομάδα θα ήθελε να μείνει στην ιστορία του οργανισμού καθώς ασχολείται με τον πολιτισμό, την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας