Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019, 16:37
Τελευταία ενημέρωση: 17:37

-A +A

Μ. Στασινόπουλος: Η ελληνική βιομηχανία είναι ζωντανή

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019, 16:37
Τελευταία ενημέρωση: 17:37
Μ. Στασινόπουλος: Η ελληνική βιομηχανία είναι ζωντανή
-A +A

Του Γιάννη Παλιούρη

Το γεγονός ότι η ελληνική βιομηχανία παραμένει ζωντανή συνεισφέροντας το 9,5% του ΑΕΠ και φέρνοντας μέσω των εξαγωγών το μεγαλύτερο, από κάθε άλλο επιχειρηματικό τομέα, συνάλλαγμα παρά τη σημαντική αποβιομηχάνιση, τόνισε ο Μιχάλης Στασινόπουλος, μέλος του ΔΣ της Viohalco, από το βήμα συνεδρίου για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση που διοργάνωσε ο ΣΕΒ.

Ο κ. Στασινόπουλος ανέφερε ότι η ελληνική βιομηχανία στήριξε τη χώρα στη διάρκεια κρίση, η οποία λειτούργησε αφυπνιστικά, οδηγώντας τις επιχειρήσεις στην εξωστρέφεια και την αύξηση των εξαγωγών. «Κάναμε το χάλυβα εξαγωγικό προϊόν κάτι που ήταν αδιανόητο πριν την κρίση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε ο κ. Στασινόπουλος το Industry 4.0 είναι «ασυγκράτητο» και ήδη επηρεάζει τις οικονομικές εξελίξεις και κάλεσε την πολιτεία να βοηθήσει τη βιομηχανία.

«Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία όλων μας, να σκεφτόμαστε το μέλλον ώστε να εκμεταλλευτούμε την επανάσταση που έρχεται. Για τον λόγο αυτό είναι ανάγκη να επενδύσουμε στην παιδεία και τις υποδομές» συμπλήρωσε ο Μ. Στασινόπουλος.

Έφερε, δε, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι στη διασύνδεση της έρευνας και καινοτομίας με την παιδεία και την αγορά η Ελλάδα βρίσκεται στην 122η θέση μεταξύ 129 χωρών.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Μιχάλης Στασινόπουλος σημείωσε ότι η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση αφορά όχι μόνο τις μεγάλες βιομηχανίες αλλά και τις μικρότερες επιχειρήσεις.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα