Μ. Σεντένο: Η ανάκαμψη έχει ξεκινήσει αλλά είναι νωρίς για χαλάρωση

Μ. Σεντένο: Η ανάκαμψη έχει ξεκινήσει αλλά είναι νωρίς για χαλάρωση

Την πεποίθηση ότι «η κατάσταση θα ήταν ακόμη χειρότερη» εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού εάν δεν είχαν δοθεί γρήγορες και αποφασιστικές πολιτικές απαντήσεις εξέφρασε ο Μάριο Σεντένο μιλώντας στη συνέντευξη τύπου του τελευταίου Eurogroup του οποίου προήδρευσε.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup αναφέρθηκε στις θερινές προβλέψεις της Κομισιόν και τόνισε ότι «επιβεβαιώνουν ότι η ευρωζώνη εισήλθε σε ύφεση χωρίς προηγούμενο το δεύτερο τρίμηνο» συμπληρώνοντας ότι «η ανάκαμψη έχει ξεκινήσει, αλλά είναι νωρίς για χαλάρωση»

Παράλληλα, ο κ. Σεντένο υπογράμμισε ότι «για το επόμενο έτος η αβεβαιότητα παραμένει ψηλά».

Επιπροσθέτως, ο Μάριο Σεντένο μιλώντας για τον νεοεκλεγέντα Πασκάλ Ντόναχιου ανέφερε ότι «δεν έχει αμφιβολία πως θα είναι ένας άριστος πρόεδρος».

Ο κ. Ντόναχιου ευχαρίστησε τα μέλη του Eurogroup για τη στήριξή τους, ενώ ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του «θα εργαστεί στενά με όλα τα μέλη του Eurogroup.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πάολο Τζεντιλόνι τόνισε ότι «ακόμη ο δρόμος προς την ανάκαμψη είναι στρωμένος με αβεβαιότητα».

Ο Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ συνεχάρη τον Πασκάλ Ντόναχιου για την εκλογή του, ευχαρίστησε τον Μάριο Σεντένο «για όσα πέτυχε τα τελευταία 2,5 χρόνια» , ενώ επεσήμανε ότι «είναι προφανές ότι υπάρχει υψηλό επίπεδο αβεβαιότητας». Ταυτόχρονα, ο κ. Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι «η ανάκαμψη στην Ευρώπη ξεκίνησε το Μάιο» συμπληρώνοντας «ότι η πτώση στην οικονομική δραστηριότητα το Μάρτιο και τον Απρίλιο ήταν τόσο μεγάλη που δε θα επιτρέψουμε στα επίπεδα του 2019 πριν από το 2022».