Μ. Σαλβίνι: Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω

Μ. Σαλβίνι: Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω

Στην δήλωση ότι η κυβέρνηση της Ιταλίας δε θα κάνει βήμα πίσω προχώρησε ο γραμματέας της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι στην Ιταλική τηλεοράση Rai 1 σχετικά με την αντιπαράθεση της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά τον προϋπολογισμό της χώρας.

«Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω. Δεν κάνουμε βήμα πίσω διότι τα χρήματα που περιλαμβάνονται στον κρατικό προϋπολογισμό αφορούν την υγεία και το δικαίωμα στην υγεία δεν μπορεί να θιγεί. Υπάρχει μια συνολική ιδέα για την Ιταλία που αναπτύσσεται», τόνισε ο Σαλβίνι.

Την ίδια ώρα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπογράμμισε ότι, «δεν κάνουμε ανταρσία εναντίον των Βρυξελλών αλλά αν πρόκειται για το συμφέρον των Ιταλών, δεν θα γίνουν υποχωρήσεις». Παράλληλα, όμως, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από πνεύμα υπευθυνότητας και καλής συνεργασίας ανάμεσα σε Λέγκα του Βορρά και Κίνημα των Πέντε Αστέρων».

Ο Κόντε πρόσθεσε ότι «με την Ευρώπη υπάρχει ένας κοινός στόχος» και αυτός είναι «η καταβολή προσπάθειας για τη μείωση του δημόσιου χρέους».

Φωτογραφία AP