Μ. Ντράγκι: Πρόκληση για την Ελλάδα η μείωση των NPLs

Μ. Ντράγκι: Πρόκληση για την Ελλάδα η μείωση των NPLs

Πρόκληση χαρακτήρισε για την Ελλάδα και τις ελληνικές τράπεζες τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Σε επιστολή του προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή, ο αξιωματούχος σημείωσε πως «η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τα οποία τον Μάρτιο του 2018 ανήλθαν στα 92,4 δισ. ευρώ ή στο 48,5% του συνόλου των χρηματοδοτικών ανοιγμάτων, αποτελεί μία από τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος και αποτελεί προϋπόθεση για μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα».

Ακόμη, σε μια δεύτερη επιστολή του πάλι προς τον Ν. Χουντή, τόνισε πως η συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup της 22ης Ιουνίου «θα βελτιώσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο».

«Εκφράζουμε επίσης την ικανοποίησή μας για την ετοιμότητα του Eurogroup να εξετάσει μακροπρόθεσμα περαιτέρω μέτρα για το χρέος σε περίπτωση δυσμενών οικονομικών εξελίξεων. Πράγματι, όπως αναφέρεται στην Έκθεση Συμμόρφωσης, ορισμένοι καθοδικοί κίνδυνοι τόσο σε μακροοικονομικό όσο και δημοσιονομικό επίπεδο θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με μέτρα για το χρέος προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του», κατέληξε.