Μπ. Κερέ: Δυσκολότερος ο διάλογος της Ελλάδας με τις αγορές από ότι με τους θεσμούς

Μπ. Κερέ: Δυσκολότερος ο διάλογος της Ελλάδας με τις αγορές από ότι με τους θεσμούς

Δυσκολότερο χαρακτήρισε το διάλογο της Ελλάδας με τις αγορές θα είναι από ότι με τους θεσμούς ο Μπενουά Κερέ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ σε συνέντευξή του στην Καθημερινή.

«Η ευθύνη για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών και των καταθετών έχει μετατοπιστεί τώρα πλήρως στην ελληνική κυβέρνηση. Μην περιμένετε ότι θα είναι ευκολότερο για την κυβέρνηση να κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών από ό,τι να πείσει τους Θεσμούς» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Μπ. Κερέ.

Στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του, μετά το τέλος του μνημονίου, σημειώνει πως υπάρχουν κίνδυνοι για τη βιωσιμότητα του χρέους μακροπρόθεσμα, ενώ εκφράζει την εκτίμησή του προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα και τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Ο ίδιος θεωρεί ως προτεραιότητα τη μείωση του αριθμού των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ), εκφράζοντας την άποψη ότι η «ταχεία πρόοδος ως προς την επίλυσή τους είναι κρίσιμη όχι μόνο για την οικονομική ανάκαμψη, αλλά και για τη μελλοντική επάρκεια των ελληνικών τραπεζών, ενώ σημειώνει ότι «είναι σημαντικό να διαφυλάσσεται η ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος και του διοικητή της».