LVMH: Εξαγορά ποσοστού 60% στην Off-White του  Virgil Abloh

LVMH: Εξαγορά ποσοστού 60% στην Off-White του Virgil Abloh

Η LVMH, ιδιοκτήτρια της Louis Vuitton, ισχυροποιεί τη συνεργασία της με τον ανερχόμενο σχεδιαστή και DJ, Virgil Abloh, κίνηση που αποτυπώνει την επιθυμία του ομίλου πολυτελών ειδών να προσελκύσει νεότερης ηλικίας και διαφορετικής αισθητικής καταναλωτές.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η LVMH θα εξαγοράσει μερίδιο 60% της εταιρείας ρούχων streetware του Abloh, Off-White, σε άγνωστη τιμή. Εκτός από τον διευρυμένο ρόλο του, ο Abloh θα παραμείνει καλλιτεχνικός διευθυντής της σειράς ανδρικών ενδυμάτων Louis Vuitton, δήλωσε η γαλλική εταιρεία την Τρίτη.

Ο Abloh, του οποίου η εταιρεία streetwear είναι αντίθετη με τα περισσότερα παραδοσιακά brands του ομίλου LVMH, αποτελεί ισχυρό μέλος μία νέας γενιάς πολυτελών ειδών. Η LVMH θα είναι σε θέση να βοηθήσει την Off-White να επεκταθεί σε νέες κατηγορίες πέρα ​​από τη μόδα, σύμφωνα με τον Abloh.

Μέσω του private equity fund του, L Catterton, ο Μπερνάρ Αρνό ιδιοκτήτης του ομίλου προχώρησε και σε άλλες αξιοσημείωτες αγορές, όπως η γερμανική εταιρεία κατασκευής σανδαλιών Birkenstock που απέκτησε έναντι 4 δισ. ευρώ.