7ος χρόνος, ημέρα 2104η
Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021

Lufthansa: Αύξηση της ζήτησης για υπερατλαντικές και ευρωπαϊκές πτήσεις

Lufthansa: Αύξηση της ζήτησης για υπερατλαντικές και ευρωπαϊκές πτήσεις
Nate Hovee / Shutterstock.com

Η Luthansa δήλωσε ότι βλέπει εκτίναξη της ζήτησης για πτήσεις προς ΗΠΑ αλλά και ευρωπαϊκούς προορισμούς, μετά τις ανακοινώσεις για χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών στη Γερμανία.

Ειδικότερα, η εταιρεία δήλωσε πως η ζήτηση για πτήσεις προς τη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι, και το Λος Άντζελες έχει αυξηθεί έως και 300% το τελευταίο διάστημα, προσθέτοντας ότι σκοπεύει να προσφέρει επιπλέον πτήσεις τον Ιούνιο.

Σε δήλωσή του, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, Χάρι Χόμεϊστερ, ανέφερε ότι εκτιμά πως τα μειωμένα κρούσματα σε συνδυασμό με τον ταχύ ρυθμό των εμβολιασμών μπορούν να επιτρέψουν μία επιφυλακτική αύξηση στα υπερατλαντικά ταξίδια, ενώ παράλληλα προέτρεψε τη γερμανική κυβέρνηση να καταλήξει σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό.

«Λόγω της μεγάλης σημασίας των υπερατλαντικών αεροπορικών ταξιδιών στην παγκόσμια οικονομία, χρειαζόμαστε άμεσα μία σαφή εικόνα για το πως τα ταξίδια μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης μπορούν να επανέλθουν σε μια ευρύτερη κλίμακα», δήλωσε ο Χόμεϊστερ.

Σημειώνεται ότι το Βερολίνο είχε γνωστοποιήσει νωρίτερα τον Μάιο πως επιθυμεί την άρση της καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους γερμανούς πολίτες που επιστρέφουν στη χώρα.

Πηγή: Reuters