ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

Lockheed Martin: Συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών της Ιαπωνίας

Lockheed Martin: Συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών της Ιαπωνίας

Η Lockheed Martin Corp, κατασκευάστρια του stealth jet F-35 θα λάβει μέρος στο έργο, του οποίου ηγείται η Mitsubishi Heavy Industries (MHI) για τη δημιουργία ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους που η ιαπωνική πολεμική αεροπορία αναμένεται να χρησιμοποιήσει έως τα μέσα της δεκαετίας του 2030, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Nikkei.

Η συμμετοχή της Lockheed στην ανάπτυξη του νέου αεροσκάφους ήταν αναμενόμενη, αφού η εταιρεία είχε προτείνει νωρίτερα ένα υβριδικό σχέδιο βασισμένο στα μοντέλα F-35 και F-22. Το ιαπωνικό Υπουργείο Άμυνας ανέθεσε στην MHI τον βασικό ρόλο στο έργο τον Οκτώβριο.

Το νέο μαχητικό αεροσκάφος, που είναι γνωστό ως F-3 ή F-X, αναμένεται να κοστίσει περίπου 40 δις. δολάρια, θα αντικαταστήσει τα ιαπωνικά F-2, που είχε δημιουργηθεί από κοινού από την MHI και την Lockheed πριν από είκοσι χρόνια.

Η Ιαπωνία δήλωσε ότι θα ανακοινώσει τα ονόματα των ξένων εταιρειών που έχει καλέσει να συμμετάσχουν στο έργο πριν από το τέλος του έτους.

Μεταξύ των εταιρειών που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον συμμετοχής στο έργο βρίσκονται η κατασκευάστρια του F-18 Super Hornet Boeing Co και η Northrop Grumman Corp από τις ΗΠΑ, καθώς και οι βρετανικές BAE Systems Plc και Rolls Royce Holdings Plc.

Πηγή: Reuters