Λιμάνι Πειραιά: Έσπασε το φράγμα των 5 εκατ. κοντέινερ

Λιμάνι Πειραιά: Έσπασε το φράγμα των 5 εκατ. κοντέινερ

Η ΟΛΠ Α.Ε. ανακοίνωσε ότι με το εμπορευματοκιβώτιο με αριθμό CSUN7025891, που εκφορτώθηκε σήμερα, Δεύτερα 18 Νοεμβρίου 2019, από το πλοίο COSCO SHIPPING CAPRICORN, η συνολική διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά έφτασε τα 5.000.000 TEU για το τρέχον έτος.

Το γεγονός ότι το όριο των 5.000.000 TEU ξεπεράστηκε ήδη από τον Νοέμβριο φέρνει πιο κοντά το λιμάνι του Πειραιά στην πρώτη θέση στη Μεσόγειο και πιθανότατα ανάμεσα στα 4 πρώτα λιμάνια της Ευρώπης.

Εξάλλου, εκπεφρασμένος στόχος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με δηλώσεις του τόσο κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Πεκίνο, όσο και κατά την ανταποδοτική πρόσφατη επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην χώρα μας,  είναι ο λιμένας Πειραιώς όχι μόνο να είναι πρώτος στην Μεσόγειο, αλλά να καταστεί και πρώτος σε όλη την Ευρώπη στην διακίνηση εμπορευμάτων.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος σε διαφορετικές περιπτώσεις στην Cosco και την επένδυση των 600 εκατ. που μπορεί να αγγίξει και το 1 δισεκατομμύριο είχε πει ότι «στόχος είναι να γίνει ο Πειραιάς το πρώτο λιμάνι της Μεσογείου...και γιατί όχι όλης της Ευρώπης».

Διαβάστε ακόμα:

Η Κίνα θέλει να μετατρέψει τον Πειραιά στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης