7ος χρόνος, ημέρα 2062η
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

Levi Strauss: Προβλέψεις για το α΄ τρίμηνο χαμηλότερες των εκτιμήσεων

Levi Strauss: Προβλέψεις για το α΄ τρίμηνο χαμηλότερες των εκτιμήσεων

Η Levi Strauss παρουσίασε την Τετάρτη προβλέψεις για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς η νέα έξαρση της πανδημίας αναγκάζει την εταιρεία να κρατήσει κλειστά τα καταστήματά της σε μεγάλες αγορές.

Η εταιρεία δήλωσε ότι το 17% των καταστημάτων της παγκοσμίως παραμένουν κλειστά, ενώ το νέο κύμα lockdown στην Ευρώπη έχει επηρεάσει το 40% των καταστημάτων.

Η Levi Strauss εκτιμά ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά για όλο το τρέχον τρίμηνο, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα μείωση των κερδών κατά 10 με 12 σεντς ανά μετοχή και προβλέπει κέρδη 20 με 24 σεντς ανά μετοχή στο πρώτο τρίμηνο, χαμηλότερα από την εκτίμηση των αναλυτών για 33 σεντς ανά μετοχή.

Ωστόσο, η εταιρεία θα μπορούσε να επιστρέψει στα προ της πανδημίας επίπεδα εσόδων μέχρι το τέλος του 2021 εάν οι συνθήκες δεν χειροτερέψουν, τόνισε ο οικονομικός διευθυντής Χάρμιτ Σινγκ.

Τα αποτελέσματα το δ΄ τριμήνου, που έληξε στις 29 Νοεμβρίου, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, καθώς οι διαδικτυακές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο.

Τα συνολικά έσοδα για το τρίμηνο υποχώρησαν κατά 12% περίπου και διαμορφώθηκαν στα 1,39 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας ωστόσο τις εκτιμήσεις για 1,34 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη της εταιρείας σε προσαρμοσμένη βάση διαμορφώθηκαν στα 20 σεντς ανά μετοχή, υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 15 σεντς ανά μετοχή.

Η εταιρεία επανάφερε επίσης το τριμηνιαίο της μέρισμα στα 4 σεντς ανά μετοχή.

Πηγή: Reuters