Lenovo: Δεν θα υπάρξουν προβλήματα με τους ημιαγωγούς για υπολογιστές

Lenovo: Δεν θα υπάρξουν προβλήματα με τους ημιαγωγούς για υπολογιστές

Ο κινέζικος κατασκευαστής υπολογιστών Lenovo Group εξέφρασε την πεποίθηση ότι η παραγωγή δεν θα διαταραχθεί από την έλλειψη ημιαγωγών που μαστίζει τώρα τις αυτοκινητοβιομηχανίες και άλλους κλάδους. 

«Συνεχίζουμε να διαχειριζόμαστε τον αντίκτυπο, ως μακράν ο μεγαλύτερος κατασκευαστής και προμηθευτής υπολογιστών στον κόσμο», δήλωσε ο Τζιανφρανκο Λαντσι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, σε μια διαδικτυακή σύσκεψη.

«Είναι πολύ σαφές ότι υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στην κατασκευή τσιπ» είπε, προσθέτοντας όμως ότι ως «ο μεγαλύτερος καταναλωτής τσιπ προσωπικών υπολογιστών είμαστε πάντα σε καλύτερη θέση για να πάρουμε αυτό που χρειαζόμαστε.»

Η Lenovo επωφελήθηκε της αυξανόμενης ζήτησης υπολογιστών καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πέρασαν χρόνο στο σπίτι, λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία έρευνας τεχνολογίας IDC, οι παγκόσμιες αποστολές υπολογιστών αυξήθηκαν 26,1% από έτος σε έτος κατά τη διάρκεια του τριμήνου Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου σε 91,6 εκατομμύρια μονάδες.

Η κινεζική εταιρεία αύξησε τον όγκο των πωλήσεών της κατά 29%, γεγονός που της δίνει  μερίδιο αγοράς 25,2%, αύξηση μισής εκατοστιαίας μονάδας από πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την IDC. Την ίδια ώρα, ο κύριος αντίπαλος της η HP σημείωσε πτώση στο 20,9% από 23,7%.