Latsco και Orasis στο μετοχικό κεφάλαιο της Dimand

Latsco και Orasis στο μετοχικό κεφάλαιο της Dimand

Στις 6 Ιουλίου προγραμματίζεται η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της Dimand, ενώ θα έχει προηγηθεί η δημόσια προσφορά την περίοδο μεταξύ 29 Ιουνίου και 1 Ιουλίου.

Η διαδικασία θα συνοδευτεί με την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας δύο σημαντικών επενδυτικών σχημάτων, του Latsco family office της Μαριάννας Λάτση και του fund Orasis του fund Orasis του George Elliott. Βάσει του κύριου σεναρίου μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και τη συμμετοχή των δύο βασικών επενδυτών (cornerstone) που θα καταβάλουν συνολικά 25 εκατ. ευρώ, Latsco και Orasis θα ελέγχουν ποσοστό 5,35% και 3,57% του μετοχικού κεφαλαίου της Dimand αντίστοιχα. 

Επίσης, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dimand θα ελέγχει με 55,25% την εταιρεία, ενώ οι Παναγιώτης Παναγιωτίδης και Νικόλαος Δήμτσας θα συμμετέχουν με 6,5% και 3,25% αντίστοιχα στο μετοχικό κεφάλαιο αυτής.

Στην ελεύθερη διασπορά θα ανήκει το 24,34% του μετοχικού κεφαλαίου της Dimand.

Το σύνολο των καθαρών εσόδων που θα έχει η Dimand, ύστερα από την αφαίρεση των εκτιμώμενων δαπανών έκδοσης, τοποθετείται σε 93 εκατ. ευρώ. Από αυτά:

– 51 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την αποπληρωμή αλληλόχρεου λογαριασμού μεταξύ της Dimand και της Eurobank

– 28 εκατ. ευρώ θα οδηγηθούν στην χρηματοδότηση του υφιστάμενου προγράμματος ανάπτυξης υφιστάμενων ακινήτων (συμπεριλαμβανομένων των υπογεγραμμένων συμβολαιογραφικών προσυμφώνων για την αγορά ακινήτου)

– 14 εκατ. θα διατεθούν για την χρηματοδότηση της απόκτησης νέων ακινήτων.

– 7,6 εκατ. θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση δέκα υφιστάμενων έργων

Κατά την 31.12.2021, το συνολικό χαρτοφυλάκιο που αναπτύσσει και διαχειρίζεται ο όμιλος Dimand περιλαμβάνει 23 επενδυτικά έργα. Από αυτά 15 είναι υπό εξέλιξη και διαθέτουν συνολική ακαθάριστη αξία ανάπτυξης (GDV) 497,6 εκατ. ευρώ. Από αυτά περίπου αφορούν 210,1 εκατ. ευρώ κτήρια γραφείων, 233,3 εκατ. ευρώ κτήρια μικτών χρήσεων, 26,3 εκατ. ευρώ ξενοδοχείο, και 27,9 εκατ. οικιστική ανάπτυξη και επιπλωμένα διαμερίσματα.