Lamda Development: Ολοκληρώθηκαν οι πωλήσεις της Μαριάννας Λάτση

Lamda Development: Ολοκληρώθηκαν οι πωλήσεις της Μαριάννας Λάτση

Ολοκληρώθηκαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας οι ρευστοποιήσεις της κας Μαριάννας Λάτση στη Lamda Development, καθώς στις 16:50 μ.μ. έγινε ένα πακέτο 5.992.759 μετοχών στα 5,60 ευρώ ανά μετοχή, με την αξία της συναλλαγής στα 33,55 εκατ. ευρώ, ενώ οι μετοχές αντιστοιχούν στο 3,391% της εισηγμένης. Οι πωλήσεις έγιναν μέσω της ελεγχόμενης από την οικογένεια εταιρείας Consolidated Lamda Holdings (CLH) και ήταν σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε γνωστοποιηθεί την Παρασκευή.

Θυμίζουμε πως στη συνεδρίαση της Παρασκευής 24 Ιουλίου η κα Λάτση είχε πουλήσει 8,9 εκατ. μετοχές μέσω τριών πακέτων, που συνολικά αποτελούσαν το 5,035% των μετοχών της εισηγμένης. Στην ίδια ανακοίνωση είχε γνωστοποιεί πως «θα εκκινήσει άμεσα διαδικασία διάθεσης συμπληρωματικού πακέτου 5.992.760 μετοχών της Lamda Development AE προκειμένου να διευκολυνθεί η νέα επενδυτική στρατηγική, που η κα Μαριάννα Λάτση και η οικογένειά της έχουν διαμορφώσει και στην οποία δεν περιλαμβάνεται η συμμετοχή τους στη Lamda Development ΑΕ και στο έργο του Ελληνικού».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημάνθηκε πως «οι οικογένειες Σπύρου Λάτση και Μαργαρίτας Λάτση διατηρούν τη συμμετοχή τους στη CLH και στηρίζουν πλήρως το έργο ανάπτυξης του Ελληνικού. Μετά την ολοκλήρωση των ανωτέρω συναλλαγών (συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής), η Consolidated Lamda Holdings θα κατέχει ποσοστό 42,2% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της Lamda Development AE, διατηρώντας τον έλεγχο της εισηγμένης.

Πάντως, η μετοχή πιέστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, καθώς οι ρευστοποιήσεις έγιναν με discount, με τη μετοχή να συγκλίνει προς την τιμή που έγιναν οι πράξεις. Τελικώς, ο τίτλος έκλεισε στα 5,71 ευρώ με πτώση 6,09%, ενώ διακινήθηκε συνολικός όγκος 6.856.968 μετοχών, έναντι 38,58 εκατ. τζίρου.