Lamda: Deal με Orilina για μεικτή ανάπτυξη στο Ελληνικό

Lamda: Deal με Orilina για μεικτή ανάπτυξη στο Ελληνικό

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε η Lamda Development με την Orilina Properties, βάσει του οποίου θα εξεταστεί επένδυσης ύψους 70 εκατ. ευρώ από τη δεύτερη επί συνολικής δομήσιμης επιφάνειας 5.790 τ.μ. στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία που αφορά τα γήπεδα της ευρύτερη περιοχή της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά, προβλέπει την ανάπτυξη από την Orilina κτιρίου κατοικιών και άλλων βοηθητικών εγκαταστάσεων (έως 4.565 τ.μ.) καθώς και κτίριο με χώρους εστίασης, αναψυχής, ευεξίας, εκδηλώσεων και πώλησης συναφών προς την εστίαση προϊόντων (έως 1.225 τ.μ.).

Τα εν λόγω κτίρια τονίζεται ότι θα αποτελέσουν αναπόσπαστο μέρος των ευρύτερων αναπτύξεων της συγκεκριμένης περιοχής του Παράκτιου Μετώπου, και της γενικότερης αξιοποίησης του Ελληνικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Lamda Development:

"Η LAMDA DEVELOPMENT S.A. ("Εταιρεία"), σύμφωνα με τον Κανονισμό 596/2014/ΕΕ και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έκαστος όπως ισχύει, ανακοινώνει τα εξής αναφορικά με το εμβληματικό έργο του Ελληνικού:

Στο πλαίσιο εφαρμογής του επιχειρηματικού σχεδίου για την ανάπτυξη του Ελληνικού, η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε. σύναψε Μνημόνιο Συνεργασίας (εφεξής το "MoU") με την ORILINA PROPERTIES ΑΕΕΑΠ (εφεξής η "ORILINA PROPERTIES"), δυνάμει του οποίου τα μέρη θα εξετάσουν την απόκτηση από την πλευρά της ORILINA PROPERTIES του δικαιώματος επιφανείας επί τμημάτων της Ζώνης Ανάπτυξης του Παράκτιου Μετώπου του Ελληνικού και ειδικότερα επί γηπέδων, στην ευρύτερη περιοχή της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά.

Τα εν λόγω γήπεδα, με δυνατότητα συνολικής δομήσιμης επιφάνειας μέχρι και 5.790 τ.μ. βρίσκονται ανάμεσα στον οικιστικό πύργο Riviera Tower και τον εμπορικό προορισμό του Riviera Galleria. Εντός των γηπέδων αυτών, θα αναπτυχθούν από την ORILINA PROPERTIES, αφενός κτίριο κατοικιών και λοιπών βοηθητικών εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης αυτών (με δυνατότητα συνολικής δομήσιμης επιφάνειας μέχρι και 4.565 τ.μ.), και αφετέρου κτίριο που θα περιλαμβάνει χώρους εστίασης, αναψυχής, ευεξίας, εκδηλώσεων, καθώς και πώλησης συναφών προς την εστίαση προϊόντων (με δυνατότητα συνολικής δομήσιμης επιφάνειας μέχρι και 1.225 τ.μ.).

Η συνολική επένδυση από την ORILINA PROPERTIES για την εν λόγω ανάπτυξη υπολογίζεται σε 70 εκ.ευρώ.

Το εν λόγω MoU αναφέρεται σε ανάπτυξη κτιρίων που θα αποτελέσουν αναπόσπαστο μέρος των ευρύτερων αναπτύξεων της συγκεκριμένης περιοχής του Παράκτιου Μετώπου, και της γενικότερης αξιοποίησης του Ελληνικού".