LafargeHolcim: Βελτιωμένα τα μεγέθη του τριμήνου, εν μέσω αποχώρησης του CEO

LafargeHolcim: Βελτιωμένα τα μεγέθη του τριμήνου, εν μέσω αποχώρησης του CEO

Βελτίωση στα καθαρά της κέρδη και πωλήσεις καλύτερες των εκτιμήσεων εμφάνισε η LafargeHolcim Ltd., καθώς η γαλλο-ελβετική εταιρεία επωφελήθηκε από τη βελτιωμένη τιμολόγηση και τη μείωση του κόστους.

Ειδικότερα, το πρώτο τρίμηνο του 2017 η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρές πωλήσεις ύψους 5,63 δισ. φράγκων (5,66 δισ. δολαρίων), ελαφρώς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 5,56 δισ. φράγκα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της FactSet, αλλά χαμηλότερα από τα 6,062 δισ. φράγκα το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 226 εκατ. φράγκα έναντι ζημιών 107 εκατ. φράγκων πέρυσι.

Κατά την τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους και επενδυτές, ο διευθύνων σύμβουλος, Eric Olsen, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου στηρίχθηκαν σε έναν «ιδιαίτερα ισχυρό Μάρτιο». «Η καλή απόδοση του πρώτου τριμήνου μας οδήγησε σε μια πολύ καλή έναρξη του έτους και σηματοδοτεί το τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο κερδών».

Υπενθυμίζεται πως ο E. Olsen παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά στις 24 Απριλίου, έπειτα από το σκάνδαλο που ξέσπασε στον όμιλο σχετικά με παράνομες πληρωμές σε ένοπλες ομάδες στη Συρία. Ο E. Olsen, ο οποίος θα παραμείνει έως τον Ιούλιο, έπειτα από εσωτερική έρευνα βρέθηκε πως δεν έχει σχέση με τις πληρωμές αλλά ούτε και τις ήξερε.

Ωστόσο, οι αποκαλύψεις υπήρξαν τεράστιο πρόβλημα, καθώς η συγχώνευση των δύο εταιρειών (της ελβετικής Holcim και της γαλλικής Lafarge) βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.