La Stampa: Ενδιαφέρον Allianz και Intesa Sanpaolo για την Assicurazioni Generali

La Stampa: Ενδιαφέρον Allianz και Intesa Sanpaolo για την Assicurazioni Generali

Το ενδιαφέρον τους για την ιταλική ασφαλιστική εταιρεία Assicurazioni Generali SpA εξέφρασαν η Allianz SE, η μεγαλύτερη ασφαλιστική της Ευρώπης και η Intesa Sanpaolo SpA.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιταλικής La Stampa, η Intesa εξετάζει το ενδεχόμενο μια “επιχείρησης” που να αφορά την Assicurazioni Generali.

Εκπρόσωπος της Intesa δήλωσε ότι η τράπεζα δεν προχωράει σε σχόλια σχετικά με τις κινήσεις στην αγορά. Η εκπρόσωπος της γερμανικής Allianz δεν προχώρησε σε κάποιο σχόλιο.

Όπως κι άλλες ευρωπαίες ασφαλιστικές εταιρείες έτσι και η Generali προσπαθεί να τονώσει την ανταγωνιστικότητα ενώ ο ανταγωνισμός πιέζει τις τιμές.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Philippe Donnet, ο οποίος τον Μάρτιο έγινε διευθύνων σύμβουλος, προχωράει σε περικοπές κόστους και επικεντρώνεται στη συσσώρευση μετρητών αλλά και στις επιχειρήσεις λιανικής ώστε να βελτιωθούν τα έσοδα.

Τις επόμενες ημέρες ίσως υπάρξει συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Assicurazioni Generali για να αντικαταστήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο, Alberto Minali, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Sole 24 Ore. Ο εκπρόσωπος της Generali αρνήθηκε να σχολιάσει κάποιο από τα δημοσιεύματα.