Λ. Ντι Μάιο: Ο ΥΠΟΙΚ πρέπει να βρει τα χρήματα για τους Ιταλούς που είναι σε μεγάλη δυσκολία

Λ. Ντι Μάιο: Ο ΥΠΟΙΚ πρέπει να βρει τα χρήματα για τους Ιταλούς που είναι σε μεγάλη δυσκολία

Ο αρχηγός του Κινήματος Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο αναφέρθηκε στην κατάρτιση του ιταλικού κρατικού προϋπολογισμού. «Ο υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης της αλλαγής πρέπει να βρει τα χρήματα για τους Ιταλούς που είναι σε μεγάλη δυσκολία», δήλωσε ο Ντι Μάιο.

Παραλήπτης του μηνύματος είναι ο τεχνοκράτης υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία, ο οποίος έχει κάνει σαφή την πρόθεσή του να σεβαστεί η χώρα τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της.

«Θέλουμε να τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των ιταλών», δήλωσε ο Ντι Μάιο στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι La 7 και πρόσθεσε ότι «θα κοπούν οι σπατάλες».

Δεν θέλησε να αναφερθεί, πάντως σε ακριβή στοιχεία για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019, που θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες, ενώ επέμεινε ότι χάρη στην οικονομική ανάπτυξη, το δημόσιο χρέος της χώρας θα αρχίσει να μειώνεται.

«Δεν συγκρούομαι με κανέναν, ούτε με τον υπουργό Οικονομικών, ούτε με τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε. Θέλουμε, απλώς, να αποδείξουμε ότι η όλη κατάσταση μπορεί να αλλάξει», είπε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων.

«Αν κάποιοι θέλουν να μας αποκαλούν λαϊκιστές επειδή τηρούμε τις υποσχέσεις μας, είναι ελεύθεροι να το κάνουν», είπε ο Λουίτζι Ντι Μάιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP