Λ. Μέρντοχ: Το Fox News δεν πρόκειται να μετακινηθεί πιο δεξιά ούτε πιο αριστερά

Λ. Μέρντοχ: Το Fox News δεν πρόκειται να μετακινηθεί πιο δεξιά ούτε πιο αριστερά

Ο διευθύνων σύμβουλος της Fox Corporation Λάχλαν Μέρντοχ υπερασπίστηκε το βασικότερο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας, το κανάλι Fox News, λέγοντας στους επενδυτές ότι το δίκτυο «είναι δυνατότερο από ποτέ» παρά την πτώση στην τηλεθέαση που παρατηρείται μετά τις προεδρικές εκλογές. 

«Είμαστε σίγουροι ότι το κοινό των ειδήσεων θα επιστρέψει και το Fox News θα συνεχίσει να κυριαρχεί», είπε ο γιος του μεγιστάνα του τύπου Ρούμπερτ Μέρντοχ την Τρίτη, ανακοινώνοντας ότι η επικεφαλής του καλωδιακού καναλιού, Σούζαν Σκοτ θα παραμείνει μετά από πολυετή επέκταση του συμβολαίου της. 

Παρά την κριτική που έχει δεχθεί το δίκτυο τόσο από τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος προέτρεπε να τους οπαδούς του να βλέπουν αλλά κανάλια, όσο και από τους Δημοκρατικούς οι οποίοι κατηγορούν το Fox News για μεροληπτική κάλυψη των ειδήσεων, ο Μέρντοχ ξεκαθάρισε ότι «Δεν πρόκειται να αλλάξει στάση».

«Θα παραμείνουμε εκεί που είμαστε και πιστεύουμε ότι είναι ακριβώς σωστό και είναι το καλύτερο πράγμα για την επιχείρηση. Πιστεύουμε ότι στοχεύοντας στο κεντροδεξιό κοινό, είναι ακριβώς εκεί που πρέπει να στοχεύουμε. Δε χρειάζεται να προχωρήσουμε πιο δεξιά» είπε. «Και προφανώς δε θα στρίψουμε αριστερά», πρόσθεσε. 

AP Photo/Mark Lennihan