Λ. Αυγενάκης: Η ανικανότητα της κυβέρνησης στερεί κοινοτικούς πόρους από τους παραγωγούς

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018, 13:48
-A +A
Λ. Αυγενάκης: Η ανικανότητα της κυβέρνησης στερεί κοινοτικούς πόρους από τους παραγωγούς

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Λευτέρης Αυγενάκης, κατηγορώντας την για ανικανότητα στην απορρόφηση κοινοτικών πόρων. Με δήλωσή του ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ τονίζει πως «έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια πλήρους αδιαφορίας, καταστροφικών πολιτικών και ανηλεών φοροεπιδρομών που γονάτισαν τον αγροτικό κόσμο, η κυβέρνηση ανακάλυψε το "Πακέτο Γιούνκερ" για τον αγροδιατροφικό τομέα».

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, η Ελλάδα, για ακόμα μία φορά, παραμένει ουραγός, πίσω από χώρες όπως η Βουλγαρία, η Εσθονία και η Ιταλία που έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ και οι αγρότες τους, ήδη, λαμβάνουν πιστώσεις με ευνοϊκούς όρους.

«Η Νέα Δημοκρατία, από την πρώτη στιγμή, ζητούσε την αξιοποίηση του "Πακέτου Γιούνκερ". Ωστόσο, η κυβέρνηση ολιγώρησε, με αποτέλεσμα ακόμη να μη γνωρίζουμε σε ποιο ύψος ανέρχεται η χρηματοδότη, πότε και με ποια κριτήρια θα επιλέξει τον φορέα εφαρμογής και, κυρίως, πότε θα είναι σε θέση οι αγρότες μας να υποβάλουν αιτήσεις για χρηματοδότηση. Η κυβερνητική ανικανότητα οδηγεί τους αγρότες σε μαρασμό, στερώντας απαραίτητα κονδύλια για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενή τομέα» κατέληξε ο κ. Αυγενάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 19/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα