7ος χρόνος, ημέρα 2223η
Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021

Κυρ. Μητσοτάκης-ΕΒΕΑ: Πολυεπίπεδη στήριξη του κράτους στις επιχειρήσεις

Κυρ. Μητσοτάκης-ΕΒΕΑ: Πολυεπίπεδη στήριξη του κράτους στις επιχειρήσεις

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποίησε την Τετάρτη, με αφορμή τις πρόσφατες αλλαγές στη σύνθεσή της, η Διοικητική Επιτροπή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

«Το κράτος στάθηκε κοντά στην επιχειρηματική κοινότητα με πραγματική στήριξη σε πολλά επίπεδα», σημείωσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην περιπέτεια του κορονοϊού συμπληρώνοντας ότι: «Πιστεύω ότι είναι κοινός τόπος και απηχεί τις απόψεις -θα έλεγα- της συντριπτικής πλειοψηφίας των επιχειρήσεων».

«Τώρα, πρέπει να δρομολογήσουμε την επόμενη φάση της ανάκαμψης, πάντα με έμφαση στη δημιουργία πολλών, όσο το δυνατόν, πιο καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας. Έχουμε στη διάθεσή μας πολλά νέα χρηματοδοτικά εργαλεία», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Γιάννης Μπρατάκος, αφού ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη διαχρονική στήριξή του προς τον επιμελητηριακό θεσμό, παρουσίασε τις βασικές προτεραιότητες της νέας Διοικητικής Επιτροπής.

Ο κ. Μπρατάκος αναφέρθηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό, την εξωστρέφεια και το μετασχηματισμό του Κέντρου Επιχειρηματικότητας σε ένα hub καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Επιπροσθέτως, ο κ. Μπρατάκος εστίασε σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, που είναι η πρόσβαση στην χρηματοδότηση «παρότι η πολιτεία έχει κάνει εξαιρετικές προσπάθειες με τους επτά κύκλους επιστρεπτέας προκαταβολής», όπως τόνισε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως η κυβέρνηση αποδίδει πολύ μεγάλη σημασία στα ζητήματα της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, ειδικά των μικρομεσαίων, ταυτόχρονα όμως, θέλει να δώσει κίνητρα για τις επιχειρήσεις που θα ήθελαν να συγχωνευθούν, να συνενώσουν δυνάμεις έτσι ώστε να γίνουν μεγαλύτερες, να έχουν οικονομίες κλίμακος και να έχουν και οικονομικά οφέλη τα οποία απορρέουν από αυτή την επιλογή.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Πολλά θέματα λύσαμε μαζί κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μπορώ να σας το πω αυτό, για να το ξέρετε. Ειδικά το ΕΒΕΑ έπαιξε πολύ κομβικό ρόλο στο να διορθώσουμε αποφάσεις που βγάζαμε ongoing εκείνη την κρίσιμη πρώτη περίοδο και έτσι να βοηθήσουμε και τα μέλη σας να έχουν μεγαλύτερη ωφέλεια από τα όποια μέτρα σχεδιάζαμε».

Στη συνάντηση μετείχαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης, κ. Γιάννης Τσακίρης.