Κύπρος: Νέα οικονομική στήριξη στη Λευκωσία από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Κύπρος: Νέα οικονομική στήριξη στη Λευκωσία από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Επιπρόσθετη στήριξη 150 εκατ. ευρώ προς τις κυπριακές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω τοπικών τραπεζών, προσέφερε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Στη σχετική συμφωνία, που υπεγράφη σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, προβλέπεται ότι οι χαμηλότοκες χρηματοδοτήσεις των ΜΜΕ θα διατεθούν ως εξής: 100 εκατομμύρια μέσω της Τράπεζας Κύπρου, 20 εκατομμύρια μέσω της RCB Bank, 15 εκατομμύρια μέσω της CDB Bank και άλλα 15 εκατομμύρια από την USB Bank.

Κατά την τελετή υπογραφής, ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, χαρακτήρισε τη νέα στήριξη από την ΕΤΕπ ως «ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας». Είπε επίσης, ότι η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σήμερα σε κομβικό σημείο, έχει ξεπεράσει την κρίση και το μνημόνιο φθάνει στο τέλος του. Τόνισε, ωστόσο, ότι το τέλος του προγράμματος δεν σηματοδοτεί και τερματισμό των προσπαθειών για μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Τζόναθαν Τέιλορ, τόνισε ότι ο οργανισμός θα παραμείνει ενεργός και πιστός στη δέσμευση του να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη και να βοηθήσει τις κυπριακές επιχειρήσεις να επενδύσουν και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ