Κύπρος: Η κυβέρνηση απέρριψε την ενδιάμεση λύση εισαγωγής φυσικού αερίου για παραγωγή ηλεκτρισμού

Δευτέρα 08 Φεβρουαρίου 2016, 19:25
-A +A

Η Κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε να εγκαταλείψει την ενδιάμεση λύση εισαγωγής φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρισμού και επικεντρώνεται πλέον στην αξιοποίηση του Κυπριακού κοιτάσματος "Αφροδίτη".

Ενημερωμένες πηγές δήλωσαν ότι η απόφαση ελήφθη σε έκτακτη σύσκεψη χθες Κυριακή υπό τον πρόεδρο Αναστασιάδη, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Ενέργειας και εκπρόσωποι της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου και της Αρχής Ηλεκτρισμού.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η κυβέρνηση απέρριψε πρόταση της ολλανδικής εταιρείας "Βιτόλ", η οποία ως ο μόνος εναπομείναν προσφοροδότης στη διαδικασία, πρόβαλε αυξημένες απαιτήσεις για αλλαγή ουσιωδών όρων του συμβολαίου, κάτι το οποίο κρίθηκε απαράδεκτο και ασύμφορο.

Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι αλλαγή των όρων του συμβολαίου, πέραν του ότι θα καθιστούσαν την προσωρινή λύση ασύμφορη, θα δημιουργούσαν λόγους προσβολής της απόφασης στο Διοικητικό Δικαστήριο από άλλους προσφοροδότες που είχαν αποκλεισθεί.

Κατόπιν τούτου η εισαγωγή φυσικού αερίου για παραγωγή ηλεκτρισμού θα καθυστερήσει τουλάχιστον μέχρι το 2020 οπότε αναμένεται να αρχίσει η άντληση αερίου από το κοίτασμα «Αφροδίτη» στο τεμάχιο 12 της Κυπριακής Αποκλειστικής Εικονομικής Ζώνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 07/09/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα