Κρι Κρι όνομα και πράγμα...

Κρι Κρι όνομα και πράγμα...

Ένα ελληνικό success story η εταιρία του ΚΡΙ ΚΡΙ που αν κάποιος επένδυε στην εισαγωγή του τον Αύγουστο του 2003 θα είχε αν μην άλλο δεκαπλασιάσει τα χρήματά του σε μία περίοδο που το μεγαλύτερο μέρος έχει καταστραφεί. Δύσκολα κάποιος θα βρει εισηγμένη με εξαίρεση την ΜΠΕΛΑ που κατάφερε να αναπτυχθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό μοιράζοντας παράλληλα και σοβαρά μερίσματα στους επενδυτές που την εμπιστεύτηκαν.

Έκτοτε περάσαμε και περνάμε πολύ δύσκολες εποχές με πολλές εταιρείες να κλείνουν ή απλά να καταφέρνουν να συντηρηθούν από εκείνη την περίοδο. Πλέον ο τίτλος πλησιάζει τα 210 εκατομμύρια κεφαλαιοποίηση με την εταιρία να συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εξάγει με σταθερούς ρυθμούς περνώντας σταδιακά τους ανταγωνιστές της κερδίζοντας σημαντικά μερίδια αγοράς.

Στην πορεία ήταν από τις λίγες που δεν ανοίχτηκε στις καλές εποχές λέγοντας “ότι όσο μπορώ να αναπτυχθώ χωρίς δανεισμό θα το πράττω” ξεπερνώντας πολύ εύκολα και την μεγάλη φωτιά τα Χριστούγεννα του 2013. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα μετοχής που ψάχνουν οι ξένοι επενδυτές μιας και ο επιχειρηματίας τους προσφέρει ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα έχοντας φτιάξει άριστο όνομα στην αγορά.

Πλέον μοιράζει σταδιακά και σωστά και ποσοστά σε θεσμικούς κάτι που κάνει ακόμα πιο ελκυστικό στους ξένους έχοντας μπει στα επενδυτικά ραντάρ τους τα τελευταία χρόνια. Ακόμα και στην πρόσφατη πτώση της αγοράς θεωρήθηκε σαν σημαντική ευκαιρία δείχνοντας ότι συνεχίζει να διαπραγματεύεται αισθητά υψηλότερα από τα υψηλά του Φεβρουαρίου. Είναι ακόμα ένα παράδειγμα παντός καιρού και προς μίμηση στο επιχειρείν.

*Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.