Κοτζιάς μέσω ΠΡΑΤΤΩ:  Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αμφισβητεί αποφάσεις του Eurogroup

Κοτζιάς μέσω ΠΡΑΤΤΩ: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αμφισβητεί αποφάσεις του Eurogroup

Μήνυμα προς την κυβέρνηση να μην αμφισβητεί τις αποφάσεις του Eurogroup απευθύνει η Κίνηση Πράττω του Νίκου Κοτζιά. Στο πλαίσιο προτάσεών του για την οικονομία, το ΠΡΑΤΤΩ υποστηρίζει ότι «η σημερινή ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις αποφάσεις του Eurogroup του Λουξεμβούργου με τις οποίες πρόσφατα συμφώνησε».

«Η Ελλάδα», συνεχίζει η ανακοίνωση, «κέρδισε χρόνο στην αντιμετώπιση του προβλήματος του δημόσιου χρέους, αλλά δεν πέτυχε την επίλυση του προβλήματος. Γι αυτό θα πρέπει να επανέλθει σε μια επόμενη φάση με καλά επεξεργασμένες προτάσεις σε τρεις βασικούς άξονες: διαγραφή σημαντικού μέρους του χρέους που κατακρατεί ο ESM, ρήτρα ανάπτυξης για τα πρωτογενή πλεονάσματα, και αναπτυξιακό πυλώνα για τις χώρες της ευρωζώνης που θα συμπληρώνει το δημοσιονομικό συντονισμό και την τραπεζική εποπτεία».

Παράλληλα, η Κίνηση Πράττω του Νίκου Κοτζιά απευθύνει την προειδοποίηση να αξιοποιηθεί η σχετικά ευνοϊκή συγκυρία για την αντιμετώπιση των δομικών προβλημάτων της χώρας και να μην «σπαταληθεί σε παροχές και αδράνεια γύρω από τα ουσιαστικά προβλήματα και ακραίες αντιπαραθέσεις».

Σύμφωνα με την πρότασή της για την οικονομία, «αν συμβεί το πρώτο η Ελλάδα έχει τις δυνάμεις να εισέλθει σε έναν ενάρετο κύκλο». Ωστόσο, αν συμβεί το δεύτερο, όταν παρέλθει η ευνοϊκή εσωτερική και διεθνής συγκυρία, η χώρα θα βυθιστεί σε νέα εντονότερη κρίση. Ο ελληνικός λαός που φορτώθηκε όλα τα βάρη της κρίσης αλλά άντεξε, αξίζει καλύτερης τύχης».

Το ΠΡΑΤΤΩ επισημαίνει ότι η Ελλάδα «έχει μεγάλες δυνατότητες και υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό και μπορεί να εισέλθει σ' έναν ενάρετο κύκλο. Προϋπόθεση όμως γι'' αυτό είναι να μην επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος και να επιλύσει δομικά προβλήματα». Η Κίνηση αναδεικνύει τα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, που είναι η υποβάθμιση της ανταγωνιστικότητάς της, η επιδείνωση των δημοσιονομικών δεδομένων, οι παθογένειες του ελληνικού πολιτικού συστήματος, η προβληματική λειτουργία της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης και του ευρώ, οι πολιτικές των ευρωπαϊκών πολιτικών ελίτ έναντι της Ελλάδος.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ