Κοντά στα ιστορικά χαμηλά τα ελληνικά ομόλογα

Κοντά στα ιστορικά χαμηλά τα ελληνικά ομόλογα

Νέα ισχυρή μάλιστα αποκλιμάκωση καταγράφεται σήμερα Δευτέρα στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, συνεχίζοντας το ισχυρό momentum αποφόρτισης που καταγράφουν όλο το τελευταίο διάστημα.

Ευρύτερα διεθνώς υπάρχει στροφή των επενδυτών προς τα κρατικά ομόλογα, κάτι που οδηγεί σε αποκλιμάκωση τις αποδόσεις σε όλο τον ευρωπαϊκό νότο.

Βεβαίως, τα ελληνικά κρατικά ομόλογα ηγούνται σ' αυτό το ράλι του τελευταίου διαστήματος, ενώ σήμερα πλησιάζουν σε ιστορικά χαμηλά, με φόντο τις διεργασίες που καταγράφονται στη διαδικασία αποπληρωμής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με στόχο τη – σταδιακή – απαγκίστρωση από την εξάρτηση και τη μείωση του κόστους χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα αναζητά φόρμουλα σταδιακής πρόωρης αποπληρωμής, ίσως σε δύο ή και περισσότερες δόσεις, μέρος του δανείου προς το ΔΝΤ.

Μέσα σ' αυτό το τοπίο, σήμερα το 10ετές υποχωρεί σε νέα χαμηλά 14 ετών και στο 3,266%, πλησιάζοντας πλέον στο ιστορικό χαμηλό των 3,203%!

Η απόδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται σήμερα στο 2,155% και σε νέο ιστορικό χαμηλό, ενώ θυμίζουμε πως το επιτόκιο της έκδοσής του στα τέλη Ιανουαρίου ήταν στο 3,60%.