General Electric: Κοντά σε συμφωνία ύψους $3 δισ. με την αλγερινή Sonelgaz

General Electric: Κοντά σε συμφωνία ύψους $3 δισ. με την αλγερινή Sonelgaz

H General Electric, μέσω του τμήματός της GE Power, βρίσκεται κοντά στην υπογραφή συμφωνίας παροχής υπηρεσιών ύψους 3 δισ. δολαρίων προς την Sonelgaz, εταιρεία κοινής ωφελείας ηλεκτρισμού στην Αλγερία.

Η συμφωνία θα αποτελέσει την μεγαλύτερη στην ιστορία της GE, σε αυτό τον τομέα, όπως αναφέρουν ειδικοί επί του θέματος στο πρακτορείο Reuters.

Συγκεκριμένα με βάση τη συμφωνία η οποία μπορεί να ανακοινωθεί και εντός της ημέρας, η GE θα παράσχει σε βάθος χρόνου υπηρεσίες συντήρησης σε 10 μονάδες παραγωγής ενέργειας στην Αλγερία, θα εγκαταστήσει 68 αναβαθμισμένες τεχνολογίες σχετικές με το φυσικό αέριο, και θα παράσχει λογισμικό για εφαρμογές βιομηχανικού διαδικτύου, χρησιμοποιώντας το δικό της λειτουργικό σύστημα Predix.Σημειώνεται, ότι η GE είχε υπογράψει συμφωνία ύψους 2,7 δισ. δολαρίων με την Sonelgaz το 2013 για την προμήθεια μεγάλων τουρμπινών για το φυσικό αέριο, καθώς και τεχνολογικών προϊόντων για 9 μονάδες παραγωγής ενέργειας στη χώρα.

Τέλος το 2014 η GE είχε επίσης υπογράψει συμφωνία 400 εκατ. δολαρίων, για την κατασκευή βιομηχανικού συγκροτήματος παραγωγής φυσικού αερίου, και τουρμπινών ατμού, με τη μορφή κοινοπραξίας με την Sonelgaz η οποία αποκαλείται General Electric Algeria Turbines.