Κοντά σε διακανονισμό οι WeWork και SoftBank

Κοντά σε διακανονισμό οι WeWork και SoftBank

Ο συνιδρυτής της WeWork, Άνταμ Νόιμαν και η SoftBank πλησιάζουν σε διακανονισμό που θα έδινε στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο 480 εκατομμύρια δολάρια για το 25% των μετοχών.

Σύμφωνα με τους όρους που συζητούνται, η SoftBank θα δαπανήσει περίπου 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια για να αγοράσει τις μετοχές των αρχικών επενδυτών και εργαζομένων της WeWork, συμπεριλαμβανομένων μετοχών του Νόιμαν.

Η WeWork ξεκίνησε το 2010, με τη μίσθωση γραφείων σε τιμές χονδρικής και με την ανακαίνιση και τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων εργασίας για επιχειρήσεις και ιδιώτες χωρίς οι τελευταίοι να έχουν τη δέσμευση μίας εμπορικής μίσθωσης.

Ωστόσο, το μεγάλο στοίχημα για την ίδια ήταν η περαιτέρω ισχυροποίησή της μέσω της εισόδου της στη Wall Street και της δημόσιας προσφοράς μετοχών (IPO) αντλώντας υψηλότερα κεφάλαια την ίδια στιγμή που η αποτίμησή της άγγιζε τα 47 δισ. δολάρια.

Καταθέτοντας τα έγγραφα της IPO στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η WeWork καθώς αποκαλύφθηκαν ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων, μια τεράστια συλλογή μισθώσεων και ένα επιθετικό πλάνο δαπανών.