Κοντά σε deal εξαγοράς της  ΙΟΝ ο Σπύρος  Θεοδωρόπουλος

Κοντά σε deal εξαγοράς της ΙΟΝ ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος

Στα σκαριά βρίσκεται η εξαγορά της ΙΟΝ από τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο, σε μία κίνηση που έρχεται λίγο καιρό μετά την πιθανή είσοδο του πρώην CEO της Chipita στην Ελληνικοί Χυμοί. Οι διαπραγματεύσεις με την ΙΟΝ βρίσκονται σε εξέλιξη, χωρίς ωστόσο η έκβασή τους να θεωρείται σίγουρη. Υπενθυμίζεται πως ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος διατηρεί σημαντική ρευστότητα μετά την πώληση της Chipita έναντι 2 δισ. δολαρίων στην Mondelez. 

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος θα συνεχίσει να κινείται επιθετικά με διαπραγματεύσεις και εξαγορές εταιρειών στην προσπάθειά του να δημιουργήσει ένα νέο όμιλο εταιρειών, μετά την πώληση της Chipita. Ο κύκλος εργασιών της ΙΟΝ το 2020 ανήλθε σε 118,9 εκατ. ευρώ, η εταιρεία είναι ελεύθερη βαρών και κατατάσσεται στις 60 μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες.

Το τίμημα γύρω από το οποίο γίνεται η διαπραγμάτευση δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο σημειώνεται πως ενδιαφέρον για την ΙΟΝ είχαν εκδηλώσει και παλαιότερα funds και εταιρείες, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια τελική συμφωνία. 

Σημειώνεται πως την περασμένη βδομάδα ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος και το επενδυτικό κεφάλαιο EOS Capital Partners που διαχειρίζεται ο  Απόστολος Ταμβακάκης, προχώρησαν σε μία κατ’ αρχήν συμφωνία με τους μετόχους της εταιρείας Ελληνικοί Χυμοί ΑΕΒΕ για την από κοινού τους συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Η εταιρεία Ελληνικοί Χυμοί δραστηριοποιείται στην εγχώρια αγορά χυμών από το 2003 με τις ετικέτες χυμών, Viva, Belo και Viva Slim