Κομισιόν: Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί ζητούν απλώς όσα συμφωνήθηκαν στο μνημόνιο

Κομισιόν: Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί ζητούν απλώς όσα συμφωνήθηκαν στο μνημόνιο

Κληθείσα να σχολιάσει το άρθρο του διευθυντή του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, Poul Thomsen, ο οποίος ζητά περικοπή συντάξεων, η κ. Breidthardt, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας της Ε.Ε., P. Moscovici, ανέφερε σήμερα πως "οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εργάζονται ακόμη πάνω σε ένα πακέτο μέτρων για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν συμφωνηθεί στο μνημόνιο".

"Η Ελλάδα πρέπει να υιοθετήσει ένα πολύ σημαντικό πακέτο μέτρων για να ικανοποιήσει αυτούς τους στόχους. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θεωρούν ότι αυτό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι αυτό που συμφωνήθηκε στο μνημόνιο τον Αύγουστο", προσέθεσε.

Ελληνικές κυβερνητικές πηγές επικαλούμενες και τις δηλώσεις της κ. Breidthardt, σχολίασαν σχετικά πως αποδέκτης των θέσεων του Poul Thomsen δεν είναι η ελληνική κυβέρνηση, αλλά οι υπόλοιποι θεσμοί, οι οποίοι ήδη εκφράζουν την αντίθεσή τους.

Η ελληνική πλευρά συνεχίζει την κατά γράμμα υλοποίηση όσων έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στα δύο μέρη και μόνο αυτών, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Σχολιάζουν, επίσης, ότι με το άρθρο του ο Poul Thomsen ζητά επί της ουσίας την εφαρμογή διαφορετικού προγράμματος από το συμφωνημένο, και υπογραμμίζουν πως οι θέσεις που διατυπώνονται στο εν λόγω άρθρο, απέχουν ριζικά από τα όσα έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

- P. Thomsen προς Ελλάδα: Κόψτε τις συντάξεις

- V. Dombrovskis: Το ΔΝΤ είναι ξεκάθαρα μέρος της αξιολόγησης