Κομισιόν: Ανησυχητική η πορεία της ΔΕΗ, ανάγκη για αυξήσεις στα τιμολόγια 

Κομισιόν: Ανησυχητική η πορεία της ΔΕΗ, ανάγκη για αυξήσεις στα τιμολόγια 

Του Γιώργου Φιντικάκη

Ανησυχητική χαρακτηρίζει την πορεία της ΔΕΗ η τρίτη έκθεση μεταμνημονιακής εποπτείας, η οποία μάλιστα συστήνει αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος, προκειμένου η επιχείρηση να βελτιώσει τη θέση της αλλά και για να διευκολυνθεί συνολικότερα η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής αγοράς ηλεκτρισμού.

Ταυτόχρονα εκφράζει τις επιφυλάξεις της ως προς το αποτέλεσμα του διαγωνισμού πώλησης των λιγνιτικών μονάδων για το οποίο η ΔΕΗ, σε συνεννόηση με το υπ. Ενέργειας, έχουν ανακοινώσει παράταση ως τις 15 Ιουλίου, απόφαση μάλιστα που η έκθεση χαρακτηρίζει ως «μονομερή» ενέργεια.

Αναφερόμενη στα πρόσφατα αποτελέσματα της ΔEΗ για το 2018, που έδειξαν ζημιές άνω των 900 εκατ. ευρώ, η έκθεση μιλά για «ανησυχητική πορεία», για διαρθρωτικά ζητήματα, για τις αρνητικές επιπτώσεις από την λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων, και εγείρει ερωτηματικά σχετικά με την δυνατότητα της επιχείρησης να διατηρήσει τα επόμενα χρόνια το σημερινό της μέγεθος, όπως και για την τιμολογιακή της πολιτική, για την οποία εισηγείται αυξήσεις.