Κοινωνικό μέρισμα: Πάνω από 920.000 οι αιτήσεις

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, 10:03
-A +A
Κοινωνικό μέρισμα: Πάνω από 920.000 οι αιτήσεις

Τις 920.000 ξεπερνούν πλέον οι αιτήσεις που έχουν εγκριθεί για το κοινωνικό μέρισμα, την ίδια στιγμή που η ηλεκτρονική πλατφόρμα έχει δεχθεί περίπου 1.500.000 αιτήσεις.

Σύμφωνα με την kathimerini.gr, συνολικά, έχουν διατεθεί τα 445 εκατ. από τα συνολικά 720 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα το μέσο μέρισμα να κινείται περίπου στα 480 ευρώ, ανά νοικοκυριό.

Χθες, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι στις 14 Δεκεμβρίου το μέρισμα θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων, με την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου να είναι η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων.

Κατά την διάρκεια της καταχώρησης των αιτήσεων, οι πολίτες αντιμετώπισαν κάποιες δυσκολίες εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν, όμως σύμφωνα με πηγές της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες έτσι ώστε το σύστημα να υποδεχθεί χωρίς προβλήματα τον τεράστιο όγκο των αιτήσεων και θα ενεργοποιηθεί ξανά σήμερα το απόγευμα, ενώ όσοι θα αποκλείονται είναι γιατί δεν θα πληρούν τα κατάλληλα κριτήρια υπαγωγής στην επιδότηση.

Βάσει του σχεδιασμού, όσοι υποβάλλουν αίτηση έως αύριο, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, θα πληρωθούν το μέρισμα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου.

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα