Κοινωνικό, επιχειρηματικό και οικονομικό αποτύπωμα επί 57 χρόνια
Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Κοινωνικό, επιχειρηματικό και οικονομικό αποτύπωμα επί 57 χρόνια

Τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα, επιχειρηματική πρωτοπορία, πολλαπλές καινοτομίες, 21.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, συμβολαιακή γεωργία και στήριξη Ελλήνων παραγωγών αλλά και συνολική επίδραση σε 40 διαφορετικούς κλάδους της ελληνικής οικονομικής δραστηριότητας!

Αυτό είναι μεταξύ άλλων το συνολικό αποτύπωμα της εταιρείας Αθηναϊκή Ζυθοποιία η οποία ιδρύθηκε πριν από 57 χρόνια, το 1963 και έχει καταστεί leader στο χώρο, οριοθετώντας τις εξελίξεις και διαμορφώνοντας τις τάσεις στην αγορά.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία «κλείνει» τα 57 και το γιορτάζει με μια αναδρομή στην ιστορία της! Δείτε το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ εδώ!

Κάθε οικονομία χρειάζεται υγιείς επιχειρήσεις που στο πλαίσιο της εμπορικής τους δραστηριότητας επενδύουν και δημιουργούν οικονομικά και κοινωνικά οφέλη. Μια τέτοια εταιρεία στην Ελλάδα είναι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία που αποτελεί παράδειγμα για το ελληνικό επιχειρείν και παραμένει συνεπής ως προς το θετικό αποτύπωμα που έχει στην οικονομία και την κοινωνία, εδώ κοντά έξι δεκαετίες.

Σύμφωνα με την τελευταία μελέτη Κοινωνικού και Οικονομικού Αντικτύπου της εταιρείας, η συνολική προστιθέμενη αξία των δραστηριοτήτων της ανέρχεται σε 620 εκατ. ευρώ, η οποία αντιστοιχεί στο 0,35% του ελληνικού ΑΕΠ! Παράλληλα στα 562 εκατ. ευρώ φτάνει η συνολική συνεισφορά στα φορολογικά έσοδα του κράτους, ήτοι το 0,75% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας.

Στον τομέα της απασχόλησης, η συνολική της υποστήριξη για το 2017, βάσει της μελέτης, υπολογίζεται σε 21.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας που αντίστοιχα αποτελούν το 0,57% του συνολικού εργατικού δυναμικού της χώρας. Συνάμα, όπως προαναφέρθηκε, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει επίδραση σε 40 διαφορετικούς κλάδους δραστηριότητας υποστηρίζοντας τα έσοδα 4.600 εταιρειών και προμηθευτών!

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι μια εταιρεία που δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει και να επενδύει στην Ελλάδα. Ούτε στις δύσκολες στιγμές για τη χώρα όπως αυτή της οικονομικής κρίσης. Μέσα στη «φωτιά» της βαθιάς κρίσης, ήτοι την περίοδο 2010-2018, υλοποίησε ένα επενδυτικό σχέδιο που ξεπέρασε 153 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, σε φάση υλοποίησης βρίσκεται το νέο τριετές πλάνο επενδύσεων (2019-2021) που φτάνει τα 43 εκατ. ευρώ.

Ποια είναι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα η οποία ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών.

Παράγει στην Ελλάδα τις μπίρες Amstel, Amstel Dark, Amstel Radler, Amstel Free, Amstel Free Lemon, Amstel KARGO IPA, Heineken, ΑΛΦΑ, ΑΛΦΑ Strong, AΛΦΑ Weiss, ΑΛΦΑ Χωρίς, Fischer, ΜΑΜΟΣ (με παραχώρηση άδειας χρήσης σήματος από την οικογένεια Μάμου), ΝΥΜΦΗ και Buckler από 100% ελληνικό κριθάρι, όπως και τις δύο μάρκες μηλίτη ΜΗΛΟΚΛΕΦΤΗ και Strongbow στο εργοστάσιό της στην Πάτρα, με ελληνικές πρώτες ύλες.

Επίσης, στο χαρτοφυλάκιό της ανήκει και το φυσικό μεταλλικό νερό ΙΟΛΗ, ενώ εισάγει γνωστές μάρκες μπίρας μεταξύ των οποίων οι Sol, Mc Farland, Erdinger, Murphy’s και Duvel. Διαθέτει τρεις μονάδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και δύο ιδιόκτητα βυνοποιεία σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα καθώς και μια μονάδα εμφιάλωσης του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΙΟΛΗ στη Λαμία.

Από το 2008 πραγματοποιεί το πρώτο και μεγαλύτερο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού μέσω του οποίου προμηθεύεται ελληνικό κριθάρι για την κάλυψη του 100% των αναγκών για την παραγωγή των προϊόντων της. Οι ελληνικές πρώτες ύλες σε συνδυασμό, με τα σύγχρονα ζυθοποιεία και τα δύο ιδιόκτητα βυνοποιεία, δημιουργούν μια πλήρως καθετοποιημένη ελληνική διαδρομή για τα προϊόντα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Με τη βοήθεια ενός εκτεταμένου δικτύου διανομής και πώλησης παράγει και διανέμει τα προϊόντα της σε 19 χώρες και στις πέντε ηπείρους.

Παράλληλα με την επιχειρηματική της ανάπτυξη, η εταιρία έχει επενδύσει στον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας, στην υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής πολιτικής, τη διαμόρφωση ενός ασφαλούς και δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος, την ενημέρωση των καταναλωτών για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ και την κοινωνική προσφορά, πάντα με την έμπρακτη συμβολή των εργαζομένων της, με διαφάνεια και λογοδοσία.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία διαθέτει από την TÜV AUSTRIA HELLAS ISO 9001:2015 για την ποιότητα των προϊόντων, FSSC 22000: Version 4.1 για την ασφάλεια των προϊόντων (HACCP), ISO 14001:2015 για την προστασία του περιβάλλοντος και OHSAS 18001:2007 για την ασφάλεια και υγεία του προσωπικού.

Επίσης, είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που έχει κατακτήσει την ανώτατη Διαμαντένια διάκριση του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index) καθώς και πολυάριθμες βραβεύσεις για την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα που έχει επιδείξει, τη σταθερή επίδοσή της στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μέριμνα για την κοινωνία και το περιβάλλον. Τέλος, έχει βραβευτεί επανειλημμένα για το εργασιακό της περιβάλλον.