Κόβει τα «φτερά» της Boeing - Ακύρωσε παραγγελία 97 αεροσκαφών
Norwegian Air

Κόβει τα «φτερά» της Boeing - Ακύρωσε παραγγελία 97 αεροσκαφών

Η αεροπορική εταιρεία Norwegian Air ακύρωσε την παραγγελία για αγορά 97 αεροσκαφών από την Boeing, σύμφωνα με το Reuters. Ο νορβηγικός αερομεταφορέας ακύρωσε την αγορά 92 αεροσκαφών 737 MAX και 5 αεροσκαφών Dreamliner, καθώς τις λεγόμενες Goldcare συμφωνίες υπηρεσιών και για τους δύο τύπους αεροσκαφών.

Η ακύρωση έρχεται ακριβώς τη στιγμή που η Boeing ξεκίνησε μια κρίσιμη σειρά πτητικών δοκιμών για το επανασχεδιασμένο αεροσκάφος 737 MAX ώστε να πάρει την πιστοποίηση πλοϊμότητας.

«Η Norwegian επιπρόσθετα διεκδικεί νομικά την επιστροφή των πληρωμών που έκανε πριν από την παράδοση των αεροσκαφών, αλλά και αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστη από την καθήλωση στο έδαφος των αεροσκαφών 737 ΜΑΧ, αλλά και τα προβλήματα με τους κινητήρες των 787», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Το ποσό που διεκδικεί ο αερομεταφορέας από την Boeing δεν έχει γίνει γνωστό, η Norwegian όμως αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα ακόμη και πριν την κρίση της πανδημίας, κάποια από τα οποία οφείλονταν στην καθήλωση των Boeing 737 MAX έπειτα από δύο θανατηφόρα ατυχήματα.