Άνοιξε η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Σερρών - Αποφασισμένοι να φτάσουν στον Προμαχώνα οι αγρότες

Άνοιξε η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Σερρών - Αποφασισμένοι να φτάσουν στον Προμαχώνα οι αγρότες

Για μιάμιση ώρα έκλεισαν τελικά, από τις 13.00΄ μέχρι τις 15.00΄, την εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Σερρών, στο ύψος του Λευκώνα, αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, επαναλαμβάνοντας στον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, ότι πρόθεσή τους είναι να κατεθυνθούν στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Ήταν λίγο πριν τις 13.00 όταν είχαν κλείσει για τρίτη ημέρα την εθνική οδό.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις και σήμερα μας εμποδίζουν, υποστηρίζοντας ότι έχουν εντολές και οδηγίες να μην μας αφήσουν να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε» τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου.

Τονίζεται ότι στο σημείο, στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου έξω απο τον Λευκώνα, όπου βρίσκονται και σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, έχουν φτάσει επιπλέον δυνάμεις με τρακτέρ.

Πάντως, ο κ. Λίτος επισήμανε τα όρια της ανοχής των διαμαρτυρομένων φτάνουν στο τέλος τους και κατέληξε: «Έχουμε εναλλακτικά σχέδια και θα τα εφαρμόσουμε. Το σίγουρο είναι ότι εμείς θα φτάσουμε στο τελωνείο του Προμαχώνα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ